Hip hop zvezde na dobrotvornom koncertu

Mos Def, Dilated Peoples i Jurassic 5 su među izvođačima koji su potvrdili učešće na dobrotvornom koncertu Hip-Hop for Conciousness, u Watts Labor Community Action Center-u (WLCAC) u Los Anđelesu. Na ovom koncertu će nastupiti i manje poznati Planet Asia, Mystic, Zion I, Cointelpro, Triplex i Azeem, a uskoro bi trebalo da bude potvrđeno učešće još nekih bendova.

Ovaj koncert se organizuje radi skupljanja fonda za troškove sudske odbrane muslimanskog sveštenika Džamila Al-Amina (Jamil Al-Amin, nekada H. Rap Brown), koji je optužen za ubistvo policajca iz Atlante prošlog marta. Al-Amin je na prvom saslušanju izjavio da nije kriv, a suđenje bi trebalo da počne ove jeseni u Atlanti.

Koordinator koncerta Vesam Nasar (Wesam Nassar) kaže: “Mi smo obavili samo tehnički deo posla – obezbedili smo scenu za ove muzičare. Naš cilj je da im omogućimo da se publici obrate na način koji će je podstaći na veću društvenu svest”.

Jurassic 5, inače, tokom aprila i maja imaju turneju tokom koje će nastupiti na 15-tak američkih koledža. Ova serija koncerata ima donekle i promotivni karakter, s obzirom da je ovaj sastav prošle godine izdao svoj debitantski album pod nazivom “Quality Control”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar