I „Let 3“ u Domu omladine 23. aprila

Opet taj Dom omladine! Ponekad se upitam postoji li još neko mesto u gradu koje je spremno da ugosti jedan rok bend. Najavljivali smo redom koncerte "Kelta", "Brejkersa", Jure Stublića, nedavno i "Zabranjenog pušenja"… Bojim se hoće li zgrada izdržati? U stvari, kad je izdržala "Brejkerse", koji su krunili malter sa zidova, izdržaće sve drugo. U svakom slučaju, sve pohvale za čelne ljude ovog zdanja. Zaista se svim snagama trude da vrate rokenrol na mesto koje mu pripada.
Kada smo pisali o gostovanju Jure Stublića i njegovog "Filma", poslednjom rečenicom zagolicali smo vam maštu. Sad je red da otkrijemo konkretno o čemu se radi (mada sam siguran da većina vas već dobro zna šta je posredi). "1, 2 ,3, 4, izgubljeni… Ima nas još!" Da, tako je. Veliki riječki bend "Let 3" gostovaće u Beogradu 23. aprila u gorepomenutom prostoru. Ovaj, možemo reći, kultni bend je vrlo dobro poznat domaćoj publici, tako da nekakvih većih nepoznanica nema. Ipak, s obzirom na njihovu nepredvidivost i kontroverznost, možemo očekivati razna iznenađenja.
Momci, koji su prepoznatljivi po dugim brkovima i specifičnoj koreografiji, dolaze promovišući svoj poslednji živi DVD malo nezgodnog imena "Živa p…a", objavljen 20. decembra 2008. Iako su u prethodno vreme nastupali na raznim festivalima, svoj solistički koncert na ovim prostorima nisu imali već tri godine. Eto prilike da fanovi u našoj zemlji čuju nove ali i dobro poznate stare hitove. Priznajem da sam u mladosti bio opčinjen ovom grupom. Njihov prvenac iz 1989. godine – "Two dogs fuckin’", u obliku LP ploče i danas ponosno čuvam u kolekciji, a hitovi poput "Izgubljeni", "Sam u vodi" i "Ne trebam te" gotovo da su bile himne za mene. Vremenom, moje interesovanje je jenjavalo, a to se poklapalo sa skretanjem benda u folk i etno vode i s korišćenjem previše, najblaže rečeno, neprikladnih reči u tekstovima. Ipak, poštovanje prema njima je ostalo.
Moram da napomenem i najneobičniji album ovog benda iz 1997. pod nazivom "Nečuveno". To je verovatno jedini muzički materijal u istoriji na kome nema baš ničega (čak nije nasnimljena ni tišina). Ipak, to nije smetalo da bude prodat u 350 primeraka. Zanimljivo i svakako nečuveno.
Poslednji studijski album grupa "Let 3" objavila je 2006. Naslov "Bombardiranje Srbije i Čačka", kao i neke pesme i spotovi s njega ("Rado ide Srbin u vojnike (P…a)"), izazvali su mnogo bure u celom regionu. Ali takvi su oni. Oštri, neprikosnoveni, britki na jeziku. I upravo takvi nam dolaze 23. aprila. Zato, budite tada u Domu omladine, možete videti i čuti štošta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dom omladinekoncertlet3muzikavesti
Komentari (0)
Dodaj komentar