Jazzanova: Beograd ima zadivljujuću elektronsku scenu

„Beograd i Srbija imaju zadivljujuću scenu elektronske muzike i jako nas raduje dolazak u srpsku prestonicu“, rekao je Tanjugu Claas Brieler jedan od čllanova cultnog berlinskog sasatava Jazzanova feat. Paul Randolph uoči njihovih koncerata 12. i 13. decembra u beogradskom BitefArtcafeu.

Jedina konstanta ovog eklektičnog sastava iz Berlina jeste promena i sve progresivniji zvuk.

Jazzanova je bend koji je prerastao nekada semplovan zvuk i ustalio se kao autorski sastav koji nastupa uživo.

U proteklih 5 godina, Jazzanova Live feat. Paul Randolph nastupali su širom planete, na festivalima poput Melt, Flow, Capetown Jazz, Java Jazz, North Sea Jazz i drugih.

Time je ovaj bend uspeo u svom dugogodišnjem poduhvatu – da energiju svojih produkcija, remiksa i didžejinga prenesu na pozornicu uživo.

Brieler napominje da će publika u Beogradu imati prilike da čuje sjajnu mešavinu pesama i remiksa koje su napravili tokom poslednjih godina:

“ Pripremili smo spore i blage stvari, kao i elektronske stvari bržeg tempa.Hajde da se „okupimo i slavimo“ (Get together and celebrate), da upotrebim jedan stih iz naše pesme“ kazao je Brieler.

Cenjeni muzičar naglašava da celi bend pred nastup u Beogradu oseća posebnu odgovornost i uzbuđenje.

„Beograd i Srbija imaju zadivljujuću scenu elektroncske muzike i jako nas raduje dolazak u srpsku prestonicu. Mislim da ste zaista u toku sa trendovima, i ne samo to – znam nekoliko umetnika koji su među predvodnicima elektronske scene na globalnom nivou, ali ne bih želeo nikoga da izdvajam. Kada ste izdvojeni, obično se osećate usamljeno“ kazao je Brieler.

On Jazzanovu opisuje kao projekat vlasnika diskografskih kuća, di-džejeva i muzičkih producenata.

„Najznačajnije je da je svako specijalizovan u svojoj oblasti, i da svako ima prostor za razvoj i donošenje odluka u svojoj oblasti. Zbog toga je to manje demokratski proces – više kao kombinacija 5 osoba koje dele određeni muzički ukus. Taj ukus se uvećao i proširio tokom godina. Mislim da je tajna u tome. Svako radi ono što najbolje radi ili najviše voli. Tako da su svi srećni“, kazao je Brieler.

Za njega nema dileme da najviše inspiracije dobija od brojnih putovanja.

„Nekada vesti mogu da me inspirišu, ali najviše ideja dobijam iz susreta sa ljudima koje srećem na brojnim putovanjima.“ kazao je Brieler.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jazzanova
Komentari (0)
Dodaj komentar