„Judas Priest“ 1. jula u Beogradu

Evo kakve-takve satisfakcije za hevi metalce u Srbiji. Nakon šoka u vidu otkazivanja festivala "Castle" u Smederevu, najavljenog kao najveći takve vrste na Balkanu, usledilo je obaveštenje da će čuveni engleski hevi metal bend "Judas Priest" nastupiti u našem glavnom gradu. Koncert će biti održan na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, 1. jula.
"Judas Priest" se danas smatra jednim od najvećih i najpoznatijih bendova u svom žanru, uz legende kao što su "Metallica", "Iron Maiden" ili "Black Sabbath". Mnogi veliki bendovi iz tog sveta ("Megadeth", "Slayer", "Helloween", "Poison", "Napalm Death", "Pantera") javno priznaju da su "Judas Priest" imali najveći uticaj na kreiranje njihovog stava, muzike i imidža. Nastali su daleke 1969. godine u Birmingemu, a osnovali su ih gitarista K. K. Dauning (K.K. Downing) i basista Ijan Hil (Ian Hill). Ime grupe pronalaze u naslovu pesme Boba Dilana – "The Ballad Of Frankie Lee and Judas Priest". Današnju postavu benda, pored dvojice pomenutih osnivača, čine još i pevač Rob Halford (Rob Halford), gitarista Glen Tipton (Glenn Tipton) i bubnjar Skot Travis (Scott Travis). Dosad su objavili 15 albuma, koji su prodati u više od 35 miliona kopija širom sveta. O njihovoj popularnosti i uticaju na hevi metal muziku možda najbolje govori nadimak koji su dobili, a koji je preuzet iz njihove pesme – "Metal Gods" (metal bogovi). Verovatno najpoznatiji album, "British Steel", izdali su 1980. godine, a pesme poput "Breaking The Law", "Metal Gods" i "Grinder" postaju zapravo remek-dela koja mora posedovati svaki iole ozbiljniji metalac. S albumom "Painkiller" (1990) postižu snažan udar i do tada najsavršeniji hevi metal zvuk.
Koncert u Beogradu biće prilika da čujemo i pesme s najnovijeg ostvarenja – "Nostradamus", objavljenog nedavno, koji bend upravo i promoviše na ovoj turneji. Inače, na zvaničnom sajtu ove grupe može se pročitati da dan posle beogradskog koncerta sledi nastup u Domu sportova u Zagrebu. Karte za ovaj spektakl mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a, Card servis-a i u Bilet servisu po ceni od 2.590 dinara.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradjudas priestkoncertimuzikanajave
Komentari (0)
Dodaj komentar