Jun bez kraja, i „Skunk Anansie“ dolazi!

Pretražujem po kalendaru i pitam se da li je ostao neki slobodan termin u junu, pored svih ovih silnih imena gostiju. Neverovatno, ali jeste ostao, a u to ćemo vas uveriti ovim, ali i jednim od narednih članaka. Dakle, nije kraj, slede nova imena fenomenalnih muzičara koji će pomenutog meseca gostovati u Beogradu.
O ovom bendu smo već pisali kada smo objavili da su se, posle osam godina pauze, prošle godine ponovo okupili u originalnoj postavi. Tada smo se i potajno ponadali da bi se moglo desiti ovo što će u junu. Radi se o engleskom bendu "Skunk Anansie", koji predvodi sjajna pevačica Skin (Skin, pravo ime Debora Dajer – Deborah Dyer). Bend je osnovan u martu 1994. godine a ja sam se prvi put s ovim bendom susreo indirektno, preko filma "Strange Days", za čije potrebe su iskorišćena zapravo i prva dva singla ovog benda, "Feed" i "Selling Jesus". Ove pesme preuzete su sa debi albuma grupe "Paranoid and Sunburnt" iz 1995. Takav glas, snažan i upečatljiv, jednostavno ne možete a da ne primetite. Pored ovih pesama, ostale su veoma zapažene i numere "I Can Dream", "Charity" i "Weak". Naredne godine sledi ostvarenje "Stoosh" s hitovima "Twisted (Everyday Hurts)" i "Hedonism (Just Because You Feel Good)". Do razlaza benda 2001. godine dobili smo još jedan album – "Post Orgasmic Chill" (1999).
Srećom, došla je i ta 2009, koja je donela ponovno okupljanje ekipe. Povodom toga, novembra prošle godine bend objavljuje kompilaciju najvećih hitova pod nazivom "Smashes and Trashes", na kojoj se nalaze i tri nove pesme. U pitanju su "Tear the Place Up", "Because of You" i "Squander". Zatim kreću na veliku povratničku turneju, a rezultat svega je velika radost za sve nas – gostovanje u beogradskom Studentskom kulturnom centru! Ovaj koncert biće održan 28. juna. Karte se već mogu kupiti preko Eventima, kao i na samoj blagajni SKC-a, i to po ceni od 2.000 dinara.
Dakle, da rezimiramo. Slobodno ostavite čitav jun rezervisan za Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici i koncerte u Beogradu. Poslednji u nizu jeste "Skunk Anansie". Prethodne pronađite u našoj arhivi. I ne zaboravite kredit, jer će vam biti potreban da sve to ispratite.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koncertskcskunk anansie
Komentari (0)
Dodaj komentar