Kada Rusi prepevaju Bajagu (video)

Čuveni hit „Bajage i instruktora” – „Verujem, ne verujem” neočekivano je dobio verziju na ruskom jeziku. Pesmu „Verno – ne verno ” izvodi odnedavno moskovski bend „Pis djuks” (The Peace Dukes”).

Pesmu „Verujem, ne verujem” Momčilo Bajagić Bajaga je sa svojim „Instruktorima” objavio na četvrtom albumu sastava – „Prodavnica tajni” 1988. godine, za tadašnji PGP RTB, koji je prodat u tiražu od 360.000 primeraka. Ta ploča sadržala je takođe hitove: „Plavi safir”, „Godine prolaze”, „Život je nekad siv, nekad žut”, „Otkad tebe ne volim”…

Obradu Bajagine pesme „Verujem, ne verujem” ruski muzičari su snimili kao brzi ska-pank začinjen trubama.

„Zaista mi se sviđa njihova verzija moje pesme. Dopada mi se energija, a i video-spot je sjajan”, rekao je Momčilo Bajagić Bajaga, koji je sa svojim „Instruktorima” u dva navrata svirao u Rusiji, tada Sovjetskom Savezu – 1985. i 1987. godine, a zatim i treći put – 1999. godine.

Verujem, ne verujem” je već jednom uspešno prepevana: pre nekoliko godina poljski rok muzičar Mačej Malenčuk postigao je višemilionski „Jutjub” hit sa svojom verzijom nazvanom „Ostantia nocka”.

Inače, „Bajaga i instruktori” su pre nekoliko meseci drugi put u karijeri nastupili u Varšavi (premijerno tamo svirali 2013. godine), zatim su nastupali u Stokholmu, Geteborgu i Oslu, a predstoje im svirke u Budimpešti, 24. septembra, na brodu „A38” (koncert je već rasprodat) i 25. novembra u Beču u „Festsall Langenfeld”. Popularni beogradski bend učestvovaće 2. decembra na „Pozitivnom koncertu” u zagrebačkom Domu sportova.

(I. A., Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bajaga i instruktoripis djuks
Komentari (0)
Dodaj komentar