„Kerber“ ponovo na okupu

Dobro se sećam kako sam još kao klinac pevušio: "Nek sada ratne igre prestanu, nek ničeg više nema u meni, u tebi"… Došlo je vreme da se ponovo prisetimo tih dana.
Popularni niški rok sastav "Kerber", posle nekoliko godina pauze, ponovo se okupio, i to u originalnoj postavi iz daleke 1983. Postoji više razloga za to. Svakako najbitnije je izdanje PGP-a s kraja prethodne godine. Reč je o sedmostrukom setu "Sabrana dela", koji objedinjuje sve dosadašnje albume grupe. To su, podsećamo, prvenac iz 1983. "Nebo je malo za sve", zatim verovatno najpoznatiji album "Ratne igre" iz 1984, "Seobe" (1986), "Ljudi i Bogovi" (1988), "Peta strana sveta" (1990) i za sada poslednji studijski album benda – "Zapis", iz 1996. godine.
Nakon toga momci su se tek povremeno sastajali, i to isključivo namenski zarad nekih nastupa. Nisu želeli da to rade po svaku cenu, zbog dobro poznatih dešavanja u našoj zemlji. Pevač benda, legendarni Goran Šepa, izjavio je na zvaničnoj konferenciji za štampu da su se sa smanjivanjem države smanjivali i prostori za nastupe, ali da će oni i dalje imati samo velike koncerte ili ih neće ni imati.
Zanimljivo je da bend, pored duge odsutnosti, nije izgubio svoje verne fanove, a čak se mogu pohvaliti i novim mladim snagama. Zbog svega toga, oni su objavili da nastavljaju svoj rad. Početak toga je zapravo sedmi deo gorepomenutog seta. To je potpuno nov singl "Sveti Nikola", koji bi trebalo da bude prethodnica nečeg velikog. Naime, bend je najavio rad na novom albumu, na kome će se naći i ova pesma. Ovo ostvarenje najverovatnije izlazi na proleće, a za ovu godinu grupa najavljuje i veliku povratničku turneju. Ova vest će sigurno obradovati fanove ovog sastava, koji su se bez sumnje uželeli njihovih svirki. Ostaje im samo da se još malo strpe i sačekaju zvaničnu objavu i tačne datume nastupa. Do tada mogu da uživaju u starim hitovima, kao i u novoj pesmi, za koju je nedavno i snimljen spot.
A dobro poznata ekipa koju, pored pomenutog pevača, čine još i klavijaturista Branislav Božinović, gitarista Tomislav Nikolić, basista Zoran Mandić i bubnjar Zoran Stamenković vredno radi i sprema se da od sebe da najbolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domaca muzikakerbernovi album
Komentari (0)
Dodaj komentar