Koncert „Cepelina“ u Londonu

Prvi put posle 20 godina legendarna grupa „Led Zeppelin“ održala je koncert u londonskoj „O2“ areni i probudila emocije i publike i kritike. Grupa je svirala više od dva sata u čast pokojnog producenta Ahmeta Eretegana (Ahmet Ertegun), osnivača Atlantic Records-a.
Koncert je počeo pesmom „Good Times Bad Times“. Nakon toga su izveli još 12 pesama, među kojima „Stairway to Heaven“, „Nobody’s Fault But Mine“, „Misty Mountain Hop“, „Dazed and Confused“ i najzad „Kashmir“. Posle gromoglasnog aplauza, grupa je morala da se vrati na binu i na bis otpeva pesme „Whole Lotta Love“ i „Rock And Roll“.
Bend je te noći svirao u izmenjenom sastavu, jer je pokojnog Džona Bonama (John Bonham) za bubnjevima zamenio Džejson Bonam (Jason Bonham). Tri originalna člana grupe „Led Zeppelin“ – pevač Robert Plant (Robert Plant), kome je 59 godina, 63-godišnji gitarista Džimi Pejdž (Jimmy Page) i 61-godišnji basista Džon-Pol Džouns (John-Paul Jones), pokazali su da su i dalje u odličnoj formi.
U medijima se spekulisalo da će ovaj koncert biti uvod u svetsku turneju grupe, ali je pevač Robert Plant to u startu odbacio rekavši da mu je u planu da krene na turneju s Alison Kraus (Alison Krauss). Ovu informaciju ipak treba uzeti s malom rezervom budući da je Pejdž to izjavio pre nastupa.
O tome koliko su karte za ovaj koncert bile tražene govori i činjenica da je veb sajt koji ih je prodavao pao nekoliko puta usled ogromne posete i potražnje, a zabeleženo je i da je jedan Škot kupio karte za koncert na aukciji za 170.000 dolara.
Zaključak mnogih koji su prisustvovali ovom legendarnom muzičkom događaju je da „Cepelin“ zvuči odlično iako je većina članova na pragu sedme decenije života. Iz nastupa se videlo, kažu kritičari, da su jako dobro uvežbani, što nije ni čudo s obzirom na to da su se od maja pripremali za ovaj koncert. Ono što se razlikuje u odnosu na zvuk od pre dvadesetak godina je malo sporiji tempo izvođenja numera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koncertled zeppelinlondonmuzikarok
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Filip Vojvodić

    Cepelini su kraljevi heavy metal muzike. Sve bih dao da sam bio na koncertu.

  • Vladimir L

    170 000 dolara je 170 000 dolara, ali Cepelin… Ne bih prodao kartu ni za milion dolara!