Koncert za Njujork inkasirao preko 30 miliona

Nedavno održani “Koncert za grad Njujork” inkasirao je preko 30 miliona dolara, koji će biti upućeni u fondaciju namenjenu porodicama pogođenim terorističkim napadom na Svetski trgovinski centar. Zarada obuhvata novac zarađen prodajom karata za koncert, sponzorstvima velikih kompanija, prodajom televizijskih prava, raznih rekvizita, ali i putem dobrovoljnih priloga preko posebnog telefona i Interneta.

Ovaj all-star koncert je, prema izveštajima grupa i kompanija koje su ga organizovale (VH1, Cablevision, Miramax Films, America Online), najprofitabilniji događaj ikad održan u njujorškom Madison Square Garden-u. Columbia Records se sprema da izda dvostruki kompakt disk sa šestočasovnog spektakla, koji će se u prodaji naći 27. novembra, dok će služba za kupovinu preko Mreže eBay organizovati elektronsku aukciju rekvizita sa ovog koncerta, što će obezbediti nove prihode za fond.

Na ovom događaju, koji je bio prenošen uživo posredstvom TV mreže VH1, nastupile su zvezde kao što su Pol Makartni, Mik Džeger, Erik Klepton, Who, Bili Džoel i Elton Džon.

U publici su, između ostalih, bile i hiljade vatrogasaca, policajaca, spasilaca i članova njihovih porodica, a neki od njih su se pojavili i na sceni, najavljujući izvođače.

Svi prihodi sa ovog koncerta i sa njim povezanih projekata upućeni su u Robin Hood Relief Fund, koji je osnovala Robin Hood fondacija. Ova fondacija je porodicama žrtava terorističkih napada od 11. septembra do sada već uspela da podeli humanitarnu pomoć u vrednosti od 4,75 miliona dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar