Lu Rid organizovao koncert za pse

Ova vest se svakako može nazvati neobičnom. Ali, s obzirom na to da živimo u svetu u kome je, recimo, možda vaš prvi komšija spreman da jednom nedužnom i umiljatom kučetu odseče sve četiri šape, ili da ga probode samostrelom, neophodno je da pokažemo i onu drugu, humanu stranu. Nedavno me je jako zainteresovala organizovana predstava za pse u jednom beogradskom pozorištu. Kaže se da su ljubimci, ali i njihovi vlasnici zaista uživali. E, mi predstavljamo jednu sličnu manifestaciju, doduše, na drugom kraju sveta i pripremljenu od mnogo zvučnijeg imena. Stoga i ima ovoliko odjeka.
Popularni američki muzičar Lu Rid (Lou Reed), vođa kultnog sastava "Velvet Underhound", održao je koncert namenjen isključivo psima. Zašto isključivo? Evo zašto. Bio je to specijalan visokofrekventni koncert, koji su mogli da čuju samo ljubimci. Ridu je u ovom poduhvatu pomagala njegova supruga Lori Anderson (Laurie Anderson). Oni su celih jedanaest godina spremali ovaj nastup, koristeći specijane pištaljke i instrumente koji proizvode tu frekvenciju. Kako bi omogućili i vlasnicima da donekle i oni uživaju, pošto već zvuke ne mogu da čuju, bili su postavljeni monitori s vidljivim saundmetrima i ekvilajzerima. Inače, ovaj poznati par ima terijerku Lolabel, koja je takođe uživala u predstavi. Koncert pod nazivom "Muzika za pse" održan je 5. juna u sklopu festivala "Vivid Live" na šetalištu ispred čuvene Sidnejske opere u Australiji.
Podsećamo, Lu Rid važi za jednog od najuticajnijih muzičara današnjice. Ovaj 58-godišnjak je na sceni još od početka šezdesetih godina prošlog veka, a solo karijeru je započeo 1971. Iza sebe ima jedanaest albuma kao vođa sastava "Velvet Underhound" i još 25 kao solo izvođač, od kojih su mnogi zaradili status kultnih. Nagrade i uticaj na neke kasnije bendove nepotrebno je i navoditi. Dakle, zaista jedna impozantna karijera, koja je, evo, začinjena i nesvakidašnjim nastupom u Sidneju. Jedan je Lu Rid.
Sve ostale najnovije informacije, kao i podatke iz prošlosti saznajte na zvaničnom sajtu ovog svestranog umetnika.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koncertlu ridvelvet undergroundzanimljivosti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zorana Gavrilović

    Naučno je dokazano da ostali živi svet takođe reaguje na boje, mirise, zvuke i sl. ali je malo poduhvata da se ovako nešto i uradi.