Madona u Beogradu?!

Pre svega, iskoristio bih priliku da prepustim tastaturu svom stručnom konsultantu s prve polufinalne večeri Eurosonga, koji je jako uporan u želji da se zahvali onima koji su ga podržali i pozdravili posle te kritike. Vuk je, u nekoliko navrata do sada, sedeći meni u krilu, pokušavao da se dohvati kojeg slova, pa da mu danas prepustimo reč. Vule, izvoli, a ja ću kasnije prevesti.
bjbhjnkn vvvvvvvre sedred vvvvvvvvv bf dž cvtregtg trgd
ccccccvvvvvvvvv strfse jmnjh erttttgf…
Tri tačke sam ja stavio, jer on očigledno ne misli da se zaustavlja. Gorenapisano u slobodnom prevodu znači: "Hvala vam na podršci, neću vas izneveriti." Primetili ste da najviše ima slova "V". To je na njegovom jeziku: "Volim vas sve." Eto…
Da se vratimo na Madonu. Mmm, na Madonu! Kako to lepo zvuči. Dugo sam razmišljao da li uopšte da pišem o tome. Zašto? Eto, nedavno sam, zavideći komšijama, najavio njeno gostovanje u Crnoj Gori. Nije bilo nikakve zvanične potvrde, a na kraju se sve izjalovilo. Ne bih voleo da se isto desi i ovaj put. Nikad to sebi ne bih oprostio. A verovatno bih pomislio da Madona ima nešto protiv mene lično.
Elem, svi ovdašnji mediji su već objavili, iako još nismo dobili zvaničnu potvrdu, niti je na zvaničnom sajtu bilo reči o tome. Ipak, kako se svi nadamo, sigurno najpopularnija pevačica današnjice, Kraljica popa – Madona, nastupiće 25. septembra u Beogradu, na Ušću. To bi trebalo da bude nezapamćen spektakl na ovim prostorima. Ona je ipak jedna jedina, senzacionalna i neponovljiva. Svakom svojom novom pesmom ili albumom udarila je svoj pečat i napravila pomak u muzici. Ovih dana gledamo spot za najnoviji hit – "4 minutes", zajedno sa Džastinom Timberlejkom. Opet sjajna pesma i opet nešto novo.
Madona uskoro kreće na veliku svetsku turneju pod nazivom "Sticky and Sweet", na kojoj će promovisati novi, 11. studijski album – "Hard candy", objavljen u aprilu ove godine. Turneja startuje 23. avgusta, a zvaničan sajt ove dive nudi nam sledeće termine: 23. avgust – Kardif, 26. avgust – Nica, 28. avgust – Berlin, 30. avgust – Cirih, 2. septembar – Amsterdam, 4. septembar – Dizeldorf, 6. septembar – Rim, 9. septembar – Frankfurt, 11. septembar – London, 14. septembar – Lisabon, 20. i 21. septembar – Pariz. Prvi sledeći termin je u Americi 4. oktobra. Kao što vidite, ima prostora da se doda i Beograd. Mediji spominju i gostovanje u Hrvatskoj dva dana ranije, ali za nas je svakako bitniji Beograd.
Neki dan sam boravio u skromnom društvancetu, u kome se komentarisao upravo ovaj događaj. Velika većina je mišljenja da Madonino gostovanje predstavlja veći spektakl i od Stonsa. Nisam to potvrdio, s obzirom na to da mi je muzika legendarnih rokera mnogo bliža srcu, ali nisam ni negirao. Nekako sam se prećutno složio s tom konstatacijom. Zanimljivo je da i svi ostali iz te grupice listom mnogo više vole i slušaju Stonse. Kakav je onda to fenomen? Otkud jednoj pop pevačiti, pa taman to bila i Madona, toliko energije i snage da može da zaseni i legendu zvanu Roling Stonsi? Svakako, zanima me i vaše mišljenje… Zaista bih voleo da nađem odgovor na to pitanje.
Gospođo Riči, mi smo spremni, a Vi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkoncertmadonamuzika
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Tanja N

    Madona je Madona, voleli-ne voleli je. Čik, uradi što i ona!

  • Saška Dragutinović

    Izgleda da vijest o tome da Madona ne stiže u Crnu Goru nije tačna, jer je Madona prihvatila ponudu da koncert održi u Budvi, na Jazu.

  • Filip Đurić

    Bilo bi zaista sjajno da Madona nastupi u Beogradu.

  • Ivan Dostanić

    Iako sebe smatram velikim poštovaocem muzike koja je bila na vrhuncu 70-ih i 80-ih, ipak mislim da Stonsi ništa adekvatno nisu imali da ponude publici koja sad ima 20, 25, 30 godina. Jednostavno, niko od ljudi koji sada imaju toliko godina nikada nije rekao „Vau, Stonsi imaju super novu pesmu“, nikada, a „Jumpin’ Jack Flash“ je suviše, suviše zastarelo, to je onaj prvi rokenrol koji ima svoju vrednost, ali nije ni trunku aktuelizovan, kao i Stonsi generalno. Dok Madona – Madona je nova, uvek sveža, uvek mlada i uvek zanimljiva svima. Na koncertu Stonsa nije bilo dvadesetogodišnjaka. Na Madoninom će ih biti i u srednjim školama i na faksovima će se pričati „Hej, dolazi Madona“. Za Stonse to nije bilo i zato će biti veći spektakl. To je moje skromno mišljenje, a ograđujem se da ni jednog trenutka nisam omalovažio Stonse, niti dizao Madonu u nebesa, čak mi i nije nešto posebno bliska. Toliko. Pozdrav!