Manu Čao (Mano Chao) u Beogradu

Fino je krenulo ovog proleća što se koncerata tiče. Posle najave konceta italijanske zvezde Cukera (Zucherro), na red je došao i Manu Čao (Mano Chao). Manu je bivši član francuskog sastava „Mano Negra“ koji je nastavio sa solo karijerom nakon raspada sastava čiji je bio član.

Koncert je najavljen za prvi jun, a biće održan na gradskom stadionu „Tašmajdan“. Popularnost Manua u Srbiji nije mala, tako da se može očekivati pun stadion, a izvesno je da će Čao, pored svojih hitova kao što su „Bongo Bong“ i „Klandestino“ (Clandestino), svirati i stare hitove „Mano Negre“, među kojima su i „Mala Vida“, „Aut ov tajm“ (Out Of Time) kao i „King Kong fajv“ (King Kong Five). Većini je nepoznat podatak da je „Mano Negra“ gostovala u Jugoslaviji sada već daleke 1993, i to u lokalnom klubu u Tivtu. Tada je to bio neafirmisan sastav i malo ko je mogao da pretpostavi da će njihova karijera ići apsolutno ulaznom putanjom.

Manu Čao je nakon raspada svog bivšeg benda zadržao sličan stil, ali u njegovoj solo karijeri ipak nema brzih hitova koji su bili odličje „Mano Negre“. Od koncerta se svakako može očekivati mnogo. Manu ima puno toga da ponudi beogradskoj publici, a publika je više nego željna ovakvog vida dešavanja, jer je poznato da gostovanja značajnijih muzičkih ličnosti nisu česta, bar ne kada je reč o elektronskoj muzici.

Ukoliko imate vremena, nemojte propustiti ovaj koncert; ako vreme bude lepo, nema razloga da se ovaj koncert ne pretvori u doživljaj za pamćenje, jer Manu svakako nije neki uobraženi lik kome koncerti traju po sat vremena. Karte se u pretprodaji mogu naći na blagajni Doma Omladine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar