MTV priredio počasni šou za Dženet Džekson

Sony Pictures studio u Kalver Sitiju bio je, početkom marta, mesto snimanja prvog gala šou programa iz serijala “mtvICON”. Prvi šou je bio posvećen karijeri Dženet Džekson (Janet Jackson) i njenom uticaju na pop kulturu, a na MTV-ju je emitovan 13. marta.

Studio u kom je šou sniman bio je, za ovu priliku, organizovan u više nivoa, opremljen dvema scenama i velikim video-zidom, a u programu su učestvovali mnogi mlađi umetnici i sastavi koji su, na ovaj ili onaj način, bili podstaknuti ili nadahnuti muzikom, spotovima i imidžom Dženet Džekson. Između blokova sa njihovim nastupima, a u poznatom američkom TV maniru, moglo se videti šta o Dženet mogu da kažu njene kolege i prijatelji, ona sama, poneki kadar iz privatnog života, kao i kako su izgledali njeni raniji javni nastupi, pojavljivanja na televiziji i video-klipovi – od ranih dana koje su obeležila pojavljivanja na televiziji (“Good Times”, “Diff’rent Strokes”, “Fame”), sve do današnje blistave muzičke karijere.

Šou program je otvorio rap duet Outkast, sa lirskom obradom svog nedavnog No.1 hita – “Ms. Jackson”. Osim njih, pojavili su se i Destiny’s Child (“Let’s Wait Awhile”), Macy Gray (“Love Will Never Do [without You]”), Buckcherry (“Nasty”), a potom je Aaliyah najavila dance tačke (Pink, Usher i Mya, praćeni gomilom densera-statista).

U programu su, još, učestvovali Tyrese, Method Man, Redman, Taye Diggs, Dejvid Alan Grir (David Alan Grier), Jamie Foxx, Busta Rhymes, Kristina Agilera (Christina Aguilera), Britni Spirs (Britney Spears) i ‘N Sync.

Dženetina braća – Marlon, Džeki, Džermen i Tito Džekson – pojavila su se kao Jackson 5 (nedostajao je Rendi, koji je bio sprečen da nastupi u sestrinom šou programu). Oni su evocirali uspomene na svoju najmlađu sestru, a potom na video zidu pogledali i poruku svoj najmlađeg (i najslavnijeg) brata Majkla.

Posle toga, porodični bend je najavio osobu kojoj je ceo program i bio posvećen – samu Dženet, koja se spustila sa tavanice studija, zajedno sa parom igrača, i onda izvela svoj novi singl “All For You”, koji je nekoliko dana pre toga debitovao na američkim listama.

Svi su bili obučeni u belo, što je ostavilo utisak jakog kontrasta posle viđenih spotova iz 80-ih, s početka Dženetine karijere. Ipak, čak ni tehnološki sofisticirani Amerikanci ponekad stvari ne doteraju do perfekcije: muzika se završila pomalo naglo i Džeksonova i igrači su u tom trenutku delovali prilično zbunjeno, ne znajući šta baš tačno treba da rade. Čuo se i glas iz off-a koji je rekao nešto kao “Let’s try it again from the top”, ali to, što je “glas” predložio – nije urađeno, ali je zato prošlo montažu i našlo se i u konačnoj, emitovanoj verziji. To je, ujedno, bio i kraj šou programa, koji je završen bez planiranog megamiksa Dženetinih hitova iz cele karijere.

Inače, MTV je zamislio da “mtvICON” šou programima počašćuje jednu “zaslužnu” zvezdu – godišnje. Kriterijumi uključuju uticaj dotičnog umetnika na muziku, video produkciju i na nove generacije muzičara. Imajući u vidu ove kriterijume, a bez obzira na neosporni talenat Dženet Džekson, prosečan gledalac ne može a da ne posumnja u MTV-jevu iskrenost, te da se ne zapita zar svetska pop produkcija, u ovom trenutku, nema, ipak, i većih i uticajnijih imena nego što je to Dženet Džekson.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar