„Muse“ uskoro u Beogradu

Engleski rok sastav „Muse“ nastupiće u Beogradu 7. oktobra u „Beogradskoj areni“. Ovaj bend je formiran u Tejnmoutu (Devon) 1997. godine i čine ga Metju Belami (Mathew Bellamy) – vokali, gitara, klavijature, Kris Volstenholm (Chris Wolstenholme) – bas, klavijature, vokali, i Dominik Hauard (Dominic Howard) – bubnjevi, perkusije.
Ovaj nesvakidašnji trio, čije je prijateljstvo započeto još u srednjoškolskim danima, današnja kritika smatra modernom fuzijom „Queen“-a i „Radiohead“-a, prepoznatljive energije „Rage against the machine“ s elektronskim zvukom i klasikom. Karakteristično je to da nikada nisu podlegli uticajima, ni po cenu slave. Čak i kada su izdavačke kuće zahtevale određene promene u njihovim pesmama, „Muse“ je ostajao dosledan svojim ubeđenjima.
Tekstovi ove grupe su iskreni i dubokoumni, odraz životne filozofije članova grupe, ali prožimaju i današnju situaciju u svetu, apokalipsu, tehnologiju, razvoj ljudske rase, religiju i slične teme. Većina eminentnih muzičkih časopisa je već nekoliko puta proglašavala grupu „Muse“ za najbolji „live“ bend.
Pored velikog broja priznanja koja krase njihove kućne vitrine, o njihovom kvalitetu svedoči i činjenica da su svoj nedavni nastup 16. juna 2007. na čuvenom stadionu „Vembli“ kapaciteta 75.000 mesta rasprodali za tri sata, što ih je primoralo da za sutradan zakažu još jedan koncert. Oba nastupa su snimljena i izdata kao DVD izdanje.
Iako imaju samo četiri albuma, mnogi ih svrstavaju na listu 100 najboljih bendova svih vremena. Njihove pesme se danas mogu čuti u reklamama, filmovima, špicama za razne emisije i slično. Diskografiju ove grupe čine sledeći albumi: „Showbiz“ (1999), „Origin of Symmetry“ (2001), „Absolution“ (2003) i „Black Holes and Revelations“ (2006).
Za kraj informacija koju najčešće tražite u komentarima: cene karata za ovaj jesenji koncert u Beogradu su 2.300 i 2.500 dinara.
Zanimljivosti
Na drugi album ove grupe – „Origin of Symmetry“, ubačeni su šifrovani tekstovi.
Metove glasne žice su neuobičajno male, što mu omogućava da peva visoke tonove.
Spot „Hysteria“ rađen je po uzoru na čuveni spot grupe „Pink Floyd“ – „The Wall“.
Koristan link
Oficijelni sajt grupe „Muse“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkoncertmusemuzikarok
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nina Mau

    Jedva čekam, obožavam ih, vidimo se!