Nastavljaju se sudski problemi za Vitni Hjuston

Državni tužilac u Kailua-Kona, Havaji, izneo je sudu predlog da se poništi sudski odobren vanparnični sporazum kojim je bilo predviđeno zaključivanje postupka protiv Vitni Hjuston (Whitney Houston) zbog posedovanja marihuane ukoliko ona ispuni određene uslove. Iz kancelarije Državnog tužioca Havaja saopšteno je da Hjustonova nije podnela tražene dokaze u predviđenom roku, što je trebalo da prethodi saslušanju zakazanom za 1. februar 2001, na kojem bi bilo utvrđeno da li se Hjustonova povinovala slovu sporazuma.

Vitni Hjuston, koja se nije pojavila ni na prvom ročištu 2. novembra, priznala je tada, posredstvom svojih advokata, optužbe koje je terete za prekršaj posedovanja droga štetnih po zdravlje trećeg stepena. Maksimalna kazna za ovaj prekršaj je 30 dana zatvora i 1.000 dolara novčane kazne.

Optužba za ovaj manji prekršaj podignuta je povodom incidenta koji se dogodio 11. januara 2000. godine na međunarodnom aerodromu na Velikom ostrvu, jednom od ostrva iz Havajskog arhipelaga. Radnik obezbeđenja uzeo je ručnu torbu Hjustonove, i policija je prijavila da se u njoj nalazilo pola unce marihuane. Premda je osoblje zaposleno na obezbeđenju pokušalo da je zadrži, Hjustonova je jednostavno otišla i ukrcala se na let United Airlines-a za San Francisko.

Na novembarskom saslušanju, Hjustonovoj je odobreno odlaganje saslušanja, sa mogućnošću da optužba bude povučena ukoliko ona plati 1.000 dolara kazne i 25 dolara za naknadu sudskih troškova, uplati donaciju od 3.000 dolara na račun grupe inspirativnog naziva Big Island Wave Riders Against Drugs (Jahači talasa sa Velikog ostrva protiv droga) i podnese na uvid tražene dokaze kojim bi se utvrdio obim prekršaja.

Vitni Hjuston i njen muž, R&B umetnik Bobi Braun (Bobby Brown), već su, pre nekoliko godina, bili upetljani u jedan neprijatan slučaj na Havajima, a i susreti sa policijom im nisu strani. To se dogodilo 1997, u Maui baru, kada je Braun pokušao da udari obožavaoca koji je hteo da ščepa Vitni, a, umesto njega, pogodio okružnog inspektora za alkohol. Ranije te godine, policija je bila pozvana da izvrši uviđaj jer je Braun, navodno, ošamario Hjustonovu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar