Nominacije za „NME Awards 2010“

Bliži se još jedna prestižna dodela evropskih muzičkih nagrada. A ova je ustanovljena još daleke 1953. godine. Stoga se i smatra veoma važnom u tom svetu. Naravno, neizbežno je i donosila veću popularnost i prodaju albuma, te je zbog toga priznata i cenjena i od izvođača.
Radi se o manifestaciji "NME Awards 2010", a organizator je istoimeni popularni britanski časopis "NME" ("New Musical Express"). Ove godine dodela se održava u čuvenoj i toliko puta hvaljenoj londonskoj Brikston akademiji, 24. februara. Reč-dve o nominacijama…
Bendovi "Arctic Monkeys" i "Kasabian" predvode kolonu s najviše (ukupno šest) nominacija. Naravno, tu su i one najvažnije – za najbolji album i za najbolji britanski bend. I dok ova dva benda naizmenično hvale jedni druge, zanimljivo je i da je grupa "Oasis", koja je osvojila nagradu za najbolji bend prošle godine i nakon toga se raspala, u konkurenciji za priznanje u čak tri kategorije. Biće interesantno videti ko će primiti nagradu, naravno, ukoliko je dobiju. U britanskim kladionicama postoji čak mogućnost da se kladite kada su oni u pitanju, i to u više varijanti. Ponuđeno je da odaberete da li će i ko u ime benda primiti nagradu, a čak se nudi i mogućnost ponovnog pomirenja braće Galager. A vi, ako imate neku dojavu, izvol’te.
Valjalo bi pomenuti i bend "Muse", koji je trenutno na svetskoj turneji koja promoviše poslednji, odlično prodavani album "The Resistance". Oni su sakupili ukupno četiri nominacije. Inače, ove godine ustanovljena je i jedna nova kategorija, a to je humanost benda prema svojim fanovima. Na kraju, kratak rezime.
Najvažnije nominacije za dodelu nagrada "NME Awards 2010" su: za najbolji britanski bend, pored gorespominjanih "Arctic Monkeys", "Kasabian", "Muse" i "Oasis," tu je još i "Biffy Clyro". Za najbolji inostrani bend nominovani su "Green Day", "Kings Of Leon", "Paramore", "Vampire Weekend" i "Yeah Yeah Yeahs". U kategoriji najbolji solo izvođač, tu su Dizi Raskol (Dizzee Rascal), "Florence And The Machine", "Jamie T", "Julian Casablancas" i neizostavna Lejdi Gaga. Za najbolji živi bend konkurisaće "Arctic Monkeys", "Kasabian", "Muse", "Radiohead" i "Them Crooked Vultures". Za najbolji album nominovani su opet spominjani "Arctic Monkeys" ("Humbug"), "Kasabian" ("West Ryder Pauper Lunatic Asylum") i "Muse" ("The Resistance"), kao i "The Cribs" ("Ignore The Ignorant") i "The Horrors" ("Primary Colours"). Ostale nominacije, kao i sve drugo što vas zanima možete saznati na zvaničnom sajtu ove manifestacije. A mi se svakako javljamo nakon dodele.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arctic monkeysdodela nagradakasabiannmeoasis
Komentari (0)
Dodaj komentar