Novi album „Bjesova“

Domaći teren. Pričamo o jednom od naših najkompletnijih bendova. I u muzičkom, i u vizuelnom, i u scenskom smislu. Oduvek su težili savršenstvu. Zbog toga su i pauze između albuma bile nešto veće.
"Bjesovi" su pažnju privukli još svojom pojavom i činjenicom da imaju dva pevača. Godine 1990. pobedili su na Gitarijadi u Čačku, a ’93. u Zaječaru. Već svojim prvim albumom – "U osvit zadnjeg dana" (izdavač "Sound Galaxy") iz 1991, udarili su neizbrisiv pečat u srpskoj rok istoriji. Ipak, najveći uspeh postigli su svojim narednim, bezimenim albumom iz 1994. godine (izdavač "ITMM"). Pesme poput "Vraćam se dole", "Ime" i "U osvit zadnjeg dana" i danas pri slušanju podjednako ježe kožu kao i tada. Album "Sve što vidim i sve što znam" ("Metropolis Records") objavljuju 1997. Pored naslovne, izdvajaju se pesme "Kad mi stane dah" i "Dar".
Posle toga, dva pevača, osnivača i prijatelja – Zoran Marinković i Goran Marić, odlučuju da raspuste bend. Od 2000. "Bjesovi" ponovo postoje, ali u izmenjenom sastavu i sa samo jednim pevačem, Zoranom. Godine 2002. izlazi album "Na živo" ("Metropolis Records"), koji pored najvećih hitova, sadrži i tri nove pesme – "Čak i da mogu", "Čekam dan" i "Kiša". Peto izdanje, naziva "31.05.2003.", zapravo je multimedijalni disk s video snimkom koncerta iz KST-a, održanog upravo tog datuma. Snimanje i štampanje ovog materijala grupa je sama finansirala, a kasnije su svih 1.000 kopija podelili fanovima i novinarima.
I tako stižemo do današnjih dana. Eto, kucnuo je čas, "Bjesovi" najzad imaju novi album. Nakon skoro 20 godina postojanja, ovo je tek šesto njihovo ostvarenje. Pesme su snimljene još 2005, ali zbog poznatih problema u našoj muzičkoj industriji album "Bolje ti" objavljen je tek nedavno, a izdavač je PGP RTS. Obuhvata CD sa devet novih pesama i DVD sa spotovima za njih. Pesme se savršeno uklapaju u dosadašnji opus benda. Album je odličan i toplo ga preporučujemo svima.
Na kraju, poseban osvrt na koncerte ove grupe. Uvek drugačiji, nikad obični. Posebna pažnja na koreografiju i kostime. Spektakularni i neočekivani uvodi u pesme. Specijalni efekti. Stoga ih ne treba zaobilaziti, čak i ako niste fan ove grupe, jer malo je danas takvih koje se s tolikom predanošću i entuzijazmom pripremaju za nastupe. Sve ovo govorim s nadom da će nas "Bjesovi" uskoro obradovati nekim novim, promotivnim koncertom. Ali, o tom – potom. Mi vas sigurno nećemo uskratiti za tu najavu. U međuvremenu, nabavite novi album.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bjesovimuzikanovi albumvest
Komentari (0)
Dodaj komentar