Novi album grupe „Pearl Jam“

Dok ovo pišemo, veliki dan se već dogodio. Datum je 20. septembar.
Dugo očekivani deveti studijski album grupe "Pearl Jam" je u prodaji. Ali, ne bilo koji. Naziv ovog ostvarenja je "Backspacer", a važno je to da se bend vratio producentu Brendanu O’Brajenu (Brendan O’Brien), sa kojim je imao najviše uspeha radeći prva četiri albuma. A to znači da je zvuk čvršći, sadržajniji i kvalitetniji. Mi smo se u to lično uverili, a možete i vi. Naime, bend je na svojoj "MySpace" stranici omogućio fanovima da čuju prvi singl s novog albuma – "The Fixer". A kad ste već tu, pogledajte i kratki dokumentarni film "Backspacer Short", koji prati snimanje ovog albuma i daje priliku da se oseti ta sjajna atmosfera i kreativna energija prilikom rada na novom materijalu. Tu se nalaze još i delovi živih nastupa, a zabeleženo je i premijerno izvođenje upravo gorepomenutog hita. Album "Backspacer" sadrži 11 novih pesama i prvi je album nakon ostvarenja iz 2006. nazvanog prosto imenom grupe.
Ovaj bend iz Sijetla važi za pionire čuvenog granč pokreta, uz "Nirvanu", "Alice in Chains" i "Soundgarden". Sa 60 miliona prodatih ploča spadaju u jedan od najuspešnijih alternativnih bendova u tom pogledu. A svojim hitovima s početka devedesetih, tipa "Alive", "Jeremy", "Daughter" ili "Rearviewmirror", duboko su se urezali u srca cele moje generacije. Bend inače čine Edi Veder (Eddie Vedder), Džef Ejment (Jeff Ament), Stoun Gosard (Stone Gossard), Majk Mekrejdi (Mike McCready) i Met Kameron (Matt Cameron).
Mi smo se ovim legendarnim bendom, koji mnogi proglašavaju za najbolji devedesetih godina, bavili često ih spominjući, ali i zvanično najavljujući novi materijal koji je svetlost dana ugledao pre nekoliko dana. Sada sledi uživanje u novim pesmama i nada da ćemo možda biti u prilici da ih ugostimo. Uh, kako bi to lepo bilo!
Podsetite se

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muzikanovi albumpearl jamvest
Komentari (0)
Dodaj komentar