Novi album grupe „The Prodigy“

I ovo je već istorija, ali kakva?! Gledam ih na YouTube-u, pa kô da ne verujem da sam bio tamo. Sredina one zle decenije, 1995. godina, period kada su nas svi zaobilazili, kao da smo bili najgori na svetu. Ipak, oni nisu. Veliki "The Prodigy". Bilo je to vreme kada nisu postojale razne vrste elektronske muzike, ili mi nismo znali da prepoznamo. Nije bilo progresiva, hausa, niti bilo čega drugog. Svi su to zvali prosto – tehno. Ili rejv. Ja ne. Za mene je to bio čist pank, samo malo moderniji. I nismo imali dovoljno akustičnih prostora za takve nastupe. Hala "Pionir" svakako nije bila adekvatna. Ali, bez obzira na to, bilo je savršeno. Desio nam se kasnije i novi susret, desio se Egzit, desila su se i mnoga druga gostovanja velikih bendova, ali ta 1995. je neuporediva sa bilo čim.
Mislim da su i momci iz benda bili uplašeni pre nastupa, ne znajući gde su stigli. Jesmo li kanibali ili ljudi? Jasno sam video na njihovim licima pre iznenađenost negoli strah u trenucima kada su se u publici, recimo, palile baklje. To zasigurno nisu imali ranije prilike često da viđaju. Ipak, nakon toga su u još većem transu nastavljali nastup. A kada su se sasvim opustili, e, to se već ne može opisati. Silazili su dole u masu, dovlačili ljude na binu, divljali… Sve u svemu, bilo je neponovljivo. A ja sam držao Maksima za ruku!
Sve ovo je zapravo uvod za najnoviju vest. Posle četiri studijska albuma i 16 miliona prodatih kopija širom sveta, prvi i neprevaziđeni "The Prodigy" najavili su novi album za početak naredne godine. Ovo ostvarenje nosi naziv "Invaders Must Die" i sadrži 11 novih pesama, a trebalo bi da se u prodaji pojavi 2. marta 2009. Izdavačka kuća je potpuno nova ("Take Me to the Hospital"). Oni pravi fanovi, koji s nestrpljenjem očekuju izlazak ovog albuma, trebalo bi da znaju da se, posle malih izleta na izdanju "Always Outnumbered, Never Outgunned" iz 2004, bend (ovoga puta u kompletnom sastavu) vraća korenima i muzici koja prodire do kostiju, tj. staroj školi rejv zvuka potpomognutoj novim tehnologijama. To svakako obećava, posle nezaboravnih hitova poput "Out of Space", "Smack My Bitch Up", "Voodoo People", "Poison", "No Good (Start the Dance)", "Breathe" i "Firestarter", nastavak tog sjajnog niza.
Inače, turneja po Britaniji, koju je bend zvanično najavio, rasprodata je za manje od jednog sata. Dodaju se novi datumi, a mi čekamo da se ponovi ’95.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muzikanovi albumthe prodigyvesti
Komentari (0)
Dodaj komentar