Novi spot Tošeta Proeskog

Gazi nas vreme. U oktobru će godina. A boli i dalje. Svaka pesma, svaki spot. Kô prvog dana. Svaki put kada osetim tu prazninu, taj bol, videvši tvoj lik, zapitam se kako je roditeljima, najbližima. Koliko li snage treba gledati te mladog i lepog samo preko ekrana? Mi te samo takvog i znamo. Nasmejanog, mladog i lepog. Neki među nama imali su tu sreću da te gledaju i slušaju uživo. Bilo je to bogatstvo. Usnulog, tužnog, uplakanog, ćutljivog ne. Samo oni. Bože, daj im snage.
Pišem, a srce ne osećam. Juče, a taj dan će zauvek ostati juče, otišla je drugarica. Ali, to je najmanje što je bila. Bila je mlada, bila je velika. Pametna. S glasom koji ježi kožu. Nasmejana. Osmehom je lečila. Bila je supruga za primer. Bila je ćerka neutešnog oca. Sestra skrhanog brata, mog najvećeg prijatelja, čiji jecaj će me buditi noćima. Veli, samo još srce da mu iščupaju. Sve drugo su mu uzeli. Bila je majka… dva anđela. Starija tek što je napunila šest. Mlađa nema ni tri. I kako sad dalje? Trideset pet godina. Je li to život? Ne, ni parče.
Otišla je kod majke. I kod tebe. I ona te je volela. Pevaj za njih. Donesi im spokoj. A mi što živimo ovo nešto nalik životu pamtićemo vas dok pamćenja imamo. To je najmanje što možemo. Nažalost, i najviše… U miru ostajte, nećemo vas zaboraviti.
Od 1. juna na "MTV adria" možemo gledati novi spot Tošeta Proeskog, "The Hardest Thing". Time bi trebalo da počne njegova uspešna svetska karijera, svrstavajući Tošeta rame uz rame sa superzvezdama kao što su Madona, Robi Vilijams, Enrike Iglesijas i drugi. Što se nas tiče, Tošetova svetska karijera počela je njegovim pojavljivanjem. Ceo album ovog neponovljivog umetnika, koji je pripreman na Jamajci, u Londonu i u Švedskoj, biće objavljen posthumno na jesen, verovatno se poklapajući s godišnjicom smrti.
Za Maju

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muzikaspotovitose proeskivesti
Komentari (23)
Dodaj komentar
  • Alma Kadić

    Predivan tekst nabijen emocijama, ne može se čitati bez suza u očima. Toše je bio i ostaće zauvijek nesto najbolje, najsvetije, najljepše, najtužnije doživljeno biće, božansko biće… Umrijeću sa njegovim imenom na usnama…

  • Maja Prentoska

    „Ve sakam site“, taka zboruvaše Toše. Uživajte vo negovite pesni i sekogaš peetegi.

  • Savka Tomić

    Velika tuga i bol se ne leče, dela ostaju za utehu.

  • Miki Mraković

    Toše je bio pravi anđeo. Prerano je otišao, ali njegova djela će uvjek ostati tu sa nama. Pozdrav svim Tošetovim obožavateljima!

  • Rada Tripunović

    Nikada zaboravljen neće biti. Još će živeti. Pozdrav svima!

  • Bojan Milanković

    Otišao je najbolji pevač svih vremena sa Balkana. Zauvek će ostati u našim srcima. Neka mu je večna slava i hvala!

  • Aleksandra Đorđević

    Bog mi je uzeo omiljenog pevača. Bilo mi je mnogo žao, a posle toga mi je uzeo dečka koga volim najviše na svetu. Nedostaju mi mnogo.

  • Milan Vuković

    I Bog će žaliti, ali je kasno za sve. Neka mu je laka zemlja.

  • Tina N

    E, Toše, živjet ćes vječno u našim srcima. Često te se sjećam, jer sam i ja umalo nestala zauvek zbog nesreće. Znam da te čuvaju anđeli sada.

  • Miljana Nikolić

    Toše, vrati se molim te, ne mogu više bez tebe, previše te volim, anđele moj! Da li čuješ jecaje koji me danima izjedaju?! Čuješ li?! Čuješ li reči koje ne izgovorim, a bole me?!

  • Biljana Geras

    Vistinskite vrednosti nikogaš ne umiraat.

  • Nataša Mudrinić

    Tužno je što tako mlad i talentovan čovek izgubi život. Ja sam prošle godine isto izgubila brata u saobraćajnoj nesreći i stalno postavljam pitanje zašto je tako moralo biti. Kad gledam spotove Tošetove, kao da gledam brata. Nadam se da ćemo još dugo gledati sve što je u životu stvorio i tako ćemo ga sačuvati od zaborava. Spot novi nisam jos videla i jedva čekam da ga vidim.

  • Saška Talis

    Toše, anđele,
    Još me srce za tobom boli
    i moja senka se oko tvog groba vrti,
    nedostaješ mi
    i znam da ću te voleti do smrti!

  • Marko Tasić

    Nisam znao mnogo pesama od Tošeta, oko 6. Njegov poslednji CD je fantastičan i posebna mu je pesma „Anđeo čuvar“ koja je mene ostavila bez reči kad sam je čuo. Baš mi je žao što nije sada među nama, nije tu da nastavi svoje fantastične turneje po Srbiji i inostranstvu. Da je među nama, sigurno bih išao na njegov koncert. Ali jedno je najvažnije – njegove pesme će zauvek ostati u našim srcima.

  • Elza Mehović

    I dalje ne mogu da vjerujem da ga nema. Sjećam se njegovih početaka, bio je tako lijep, a sad ga nema, a nama ostaje nada da si ti na nekom boljem mjestu. Toše, anđele naš, počivaj u miru!

  • Vladana Božović

    Tužno. Toše je sada na nekom boljem i ljepšem mjestu, a nama ostaje da uživamo u njegovim pjesmama i vjerujemo kako je anđelima mjesto na nebu.

  • Viktorija Gavrić

    Bio je izuzetan mladić, talentovan, lep, obrazovan, dobar čovek. Nenadoknadiva je šteta što više nije među nama. Toliko je toga mogao da postigne svojim pevanjem, svojim božanstvenim glasom. Vrlo rado ga slušam i slušaću, jer je bio i ostao jedinstven. Anđele naš, počivaj u miru!

  • Ljiljana Sajić

    Iako imam 55 godina, volim muziku, a Tošeta poebno. Još ne mogu da se pomirim sa tim da je otišao. Ali anđeo je skoro svakog dana sa mnom slušajući njegove pesme i gledajući njegov DVD.

  • Ljilja Jovanović

    Nikada Toše neće biti zaboravljen, ali samo jedan takav anđeo je postojao i to je bila duša od čoveka.

  • Biljana Josić

    Teško je bilo šta reći, a ne zaplakati. Žao mi je samo što nisam uspela da odem na njegov koncert, a uspela sam da odem do groba. Da, bila sam na grobu i osećala sam se užasno. I kamen bi zaplakao kad bi sve to video. Tako puno cveća, plišanih igračkica i puno ljudi koji sa suzama u očima i u tišini polako prolaze pored groba. Toše, uvek ću slušati tvoje pesme i tako neću dozvoliti da te zaboravim. Volim te, Toše!

  • Milan Adžić

    Božanstven je čovjek bio i kakav je samo božanstven glas imao. Volimo te, Toše!

  • Ivana Popović

    Toše, ni dan-danas ne mogu da se pomirim sa činjenicom da si otišao, da te više nema. I dalje se nadam da ću se jednog dana probuditi i shvatiti da je sve ovo samo ružan san, da se nije desilo. Nova pesma je prelepa, ali teško mi je, a da ne mislim o tome kako bi sve to sada izgledalo da si tu.

  • Rada Tripunović

    Pozdravljam sve one koji još misle da Toše, Maja, Kaća i ostali mladi, kojih nažalost nema, žive sa nama. Laka im zemlja i večni pokoj!