Ovih 5 mega hitova imalo je tajne poruke za koje nikad niste znali! (video)

Apsolutno smo sigurni da i ako nikad niste voleli ove grupe, na nekim žurkama ili radio stanicama ste morali da čujete stihove ovih mega hitova koji su, između ostalih, obeležili finalni period jugoslovenske muzičke scene.

Naivno smo pevušili „Balkane moj“, „Neko te ima noćas“, „Oči boje meda“ ili „Sanjao sam noćas da te nemam“ a nismo ni znali o kome ili čemu su ti stihovi ispisani.

Da li su ova navođenja „istina“ zapravo samo mitovi odnosno teorije zavere ili su stvarno posvećene nečemu, prosudite sami, prenosi Index.hr.

Azra – „Balkan“

https://www.youtube.com/watch?v=vVOUrPyNfh8

Branimir Džoni Štulić je početkom karijere imao nekoliko pesama u kojima je, doduše skriveno, spominjao polni organ, a malo manje skriveno onaniju „’68“ i oralni seks „Fa fa fa“.

Zaljubljenici u mitove i legende YU scene već 3 decenije tvrde da je njegov veliki hit „Balkan“ zapravo posvetio svom polnom organu „da ga nikad ne izda“ – „Balkane moj, budi mi silan i dobro mi stoj“.

Bijelo dugme – „Sanjao sam noćas da te nemam“

Svi su verovali da se radi o posveti nesrećnoj ljubavi, ali je zapravo reč o pesmi koja se odnosi na neprežaljenu smrt majke. Takođe, priča se da je Bregovićev hit „Da sam pekar“ posvećen konzumaciji heroina.

Van Gogh – „Neko te ima“

https://www.youtube.com/watch?v=ebyL76VOwzg

Kažu da najveći hit beogradske rok grupe nije oda velikoj ljubavi i patnji, već je posvećena – hašišu.

EKV – „Oči boje meda“

Nije tajna da su neki članovi kultne rok grupe bili zavisnici od droge, tako da nije nerealna tvrdnja da hit EKV-a ne govori o nekim ženskim „očima boje meda“ već o kašiki u kojoj se zagreva heroin koji dobija potom boju meda.

Indexi – „Bacila je sve niz rijeku“

Jedna od najpoznatijih rok legendi je ona da je pesma „Bacila je sve niz rijeku“ posvećena devojci koja je abortirala i tako slomila srce jednom od članova benda. Ipak, ovo je malo verovatno jer je pesmu napisao Kemal Monteno, a muziku Fadil Redžić koji je tad bio već u braku.

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

azraBijelo dugmeekvIndexivan gog
Komentari (0)
Dodaj komentar