„Plavi orkestar“ 27. marta u Areni

Spremite se za spektakl i, kako bi neko rekao, povratak u "zlatno doba". Nisam siguran koliko je bilo zlatno, a koliko pogubno za celu moju generaciju, kao i mnoge generacije posle toga. Ali, dobro sam osetio zbog čega su ovaj bend na ovim prostorima prozvali kulturnim fenomenom osamdesetih i devedesetih. Bila je to prava groznica. Evo prilike da se svega podsetite, ili pak, ako ste mlađi, da doživite nešto novo i nezaboravno.
Sigurno jedan od najpopularnijih pop bendova u celoj bivšoj Jugoslaviji – "Plavi orkestar", nastupiće narednog meseca u Beogradskoj areni. Biće ovo njihov prvi veliki koncert u Beogradu, nakon punih dvadeset godina. Uh, sav se naježih! Nastup je zakazan za subotu, 27. mart, a početak je u 20.30. Pre svega, da biste u potpunosti shvatili veličinu ovog benda (ako nekim slučajem do sada niste), pročitajte naš prethodni članak "’Plavi orkestar’ u Beogradu!" Tamo smo delimično objasnili, koliko smo mogli, taj fenomen. Usput smo i najavili seriju mini-koncerata benda, kao najavu za ovo što sledi u martu. Naime, "Plavi orkestar" je nastupio u maju prošle godine u četiri grada u regionu, u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani i Zagrebu. Birani su mali klubovi i intimna atmosfera kako bi se mogao opipati puls publike i sagledati trenutna snaga benda. U Beogradu je izabrana mala sala Studentskog kulturnog centra, popularni "Livingroom". Svega 300 mesta. Treba li da napominjem kakva je histerija bila?
Podsećamo, grupa "Plavi orkestar" nastala je 1983. u Sarajevu, u okviru pokreta "Nju primitivs", zajedno sa "Zabranjenim pušenjem", Elvisom Džej Kurtovićem i još nekima. Dosad su objavili ukupno osam albuma, koji su prodati u neverovatnih pet miliona legalnih kopija. Zapanjujuće. Održali su na hiljade koncerata širom sveta a poslednji put na sceni su se pojavili 2000. Njihove pesme "Suada", "Kaja", "Bolje biti pijan nego star", "Goodbye Teens", "Sava tiho teče", "Zelene su bile oči te" i druge slušale su se uz obaveznu histeriju i vrištanje. Čak su i danas dosta tražene. Stoga je zagarantovano da nas i u Areni očekuje nezapamćen događaj. Inače, bend je spremio i novi album, koji bi bukvalno ovih dana trebalo da se nađe u prodaji.
Na kraju još i podatak da su cene karata za ovaj spektakl 1.310, 1.410, 1.610, 2.010 i 4.010 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a, u Bilet servisu, kao i na samoj blagajni Arene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arenakoncertplavi orkestar
Komentari (0)
Dodaj komentar