Počeo Egzit 08!

Počelo je, počelo! Srbija je ponovo centar Evrope. "Egzit 08" je otvoren. Dobro došli.
Od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se najbolji festival u Evropi po UK festival awards-u. Nastupiće više od 500 izvođača na ukupno 20 bina. Očekuje se dolazak više od 150.000 posetilaca, od toga gotovo 50 odsto stranaca. Najviše će, po tradiciji, biti Britanaca, ali doći će i mnogo ljudi iz okruženja, kao i iz Amerike, Rusije, Japana, Australije i drugih zemalja. Na Tvrđavi će biti prisutno i oko 1.000 novinara. Koliko je zapravo Egzit veliki festival govore i komentari zvezda koje su ranije nastupale, a koje su listom oduševljene Srbijom, Novim Sadom, Tvrđavom, ljudima, količinom energije i strasti prema muzici. Mnogi su svoj nastup proglasili najboljim do sada, a čak nisu krili ni želju da budu ponovo pozvani.
Karte za ovaj spektakl možete kupiti, sada po nešto višim cenama od 7.790 dinara za komplet, kao i pojedinačne koje koštaju 3.000 (četvrtak), 3.100 (petak), 3.700 (subota) i 3.400 (nedelja). Organizatori apeluju da se ulaznice kupuju na zvaničnim mestima (Erste banka i sama Tvrđava) da ne bi došlo do neprijatnosti zbog falsifikata. Kapije se svakog dana otvaraju u 17 časova.
Prvi dan Egzita počeo je uz fantastičan vatromet koji je obećan i za zatvaranje. Zvezde prve festivalske večeri svakako su bili finski metalci "Nightwish". Pored njih, na glavnoj bini nastupili su hiphop majstori "N.E.R.D.", kao i Britanac Majk Skiner, poznatiji pod imenom "The Streets". Na Fjužn stejdžu videli smo, između ostalih, i bendove "Čovek bez sluha", Hrvate "Jinx", zanimljivu moldavsku mešavinu panka, hard kora, hiphopa i tradicionalne romske i nacionalne muzike "Zdob Si Zdub", kao i verovatno poslednji put u tom sastavu, repere "Bad Copy". Na Dens areni bili su kao lider Sven Vat, kao i "Heidi" i "Audion Live". Eksploziv stejdž bio je rezervisan za "Apocalypse", "Fancy Frogs", "69 Eyes", "Rotting Christ" i druge. Od ostalih bina spomenuo bih možda i najzanimljiviju i svakako dosad najveću na obali Dunava – Dunav stejdž, na kojoj će posetioci moći da se, na plaži uz sunce i pesak u toku dana od 13.30 do 18.30, pripreme i zagreju za večernje nastupe.
Na kraju još samo poziv da dođete u Novi Sad. Još nije kasno, a možda ćete se kasnije kajati. Vidimo se na Tvrđavi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

egzit 08exitfestivalmuzikanovi sad
Komentari (0)
Dodaj komentar