Pol Veler objavio novi DVD

Prethodna godina bila je više nego sjajna za britansku legendu Pola Velera (Paul Weller). Ovaj 51-godišnji muzičar i te kako ima razloga za slavlje. Iza njega su tri potpuno rasprodate turneje, izdao je album "22 Dreams", koji je dobio odlične kritike i, naravno, stigao do mesta broj jedan, a dobio je nagradu "Brit Award" kao najbolji britanski muški izvođač. Malo li je? Ali, nije to sve. Ima još nešto, možda i najvažnije što se dogodilo prethodne godine. Pol Veler je 11. jula nastupio na Petrovaradinskoj tvrđavi, a nije mala stvar imati u biografiji nastup pred čuvenom egzitovskom publikom. On joj se, naravno, odužio na pravi način – sjajnim koncertom.
Osnivač kultnog sastava "The Jam", pionir nju vejva i verovatno glavni pokretač čuvenog brit-pop talasa, rešio je da nagradi fanove nakon uspešne godine koju je imao. Kao šlag na tortu, Veler je nedavno objavio DVD pod nazivom "Just A Dream". Ovaj DVD obuhvata ceo devedesetominutni nastup koji je snimljen za BBC, a koji je prikazan u decembru 2008. Ukupno 21 pesma. Specijalni gosti tom prilikom bili su Grejam Kokson (Graham Coxon) iz "Blur"-a, Eliza Karti (Eliza Carthy) i Gem Arčer (Gem Archer) iz "Oasis"-a. Pored toga tu su još pet pesama snimljenih za "Channel 4", spotovi za pesme "Have You Made Up Your Mind" i "Echoes Round The Sun", kao i ekskluzivni intervju koji su Pol i ostali članovi benda dali na kraju uspešne 2008.
U kompletu se nalazi još i živi CD sa 13 pesama koje su snimljene u čuvenoj Brikston akademiji u Londonu novembra prošle godine. Iako je to prostor koji prima svega pet hiljada ljudi, mnogi muzičari i bendovi se utrkuju ko će tamo nastupiti. To je postalo stvar prestiža, jer mesto, kako svi tvrde, ima dušu. Da je zaista tako govore upravo živi albumi koje su mnogi objavili posle tih nastupa, a koji su, po pravilu, uvek fenomenalni. A vi proverite ako mi ne verujete.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dvd izdanjemuzikapol velervesti
Komentari (0)
Dodaj komentar