Pre 30 godina Dejan Cukić počeo snimanje prvog albuma

Pre tačno 30 godina, u maju 1987. otpočelo je snimanje prvog solističkog albuma Dejana Cukića.

Bio je to početak jedne od najpouzdanijih karijera naše pop-rok scene koju su obeležio veliki broj nastupa ispunjenih neponovljivom energijom i katalog večnih pesama koje su postale nezaobilazan deo radijskih programa i repertoara mnogih klupskih bendova, podseća kuća „Lampshade Media“.

U godini jubileja, Cukić i „Spori ritam bend“ planiraju veliki broj koncerata, ali i nekoliko singl izdanja praćenih video spotovima.

Prva u nizu pesama je obrada hita slovenačkog kantautora Andreja Šifrera iz 1979. „Od šanka do šanka“, koja je objavljena na svim digitalnim servisima putem izadavačke kuće „Lampshade Media“.

„Poigravamo se već dugo u studiju basiste SR benda, Peđe Milanovića sa raznim idejama. Ima tu novih autorskih pesama i novih verzija nekih naših starih stvari, ali i nekoliko obrada“, kaže Cukić.

Rešili su da prvo objave „Od šanka do šanka“ jer, kako je objasnio, poseduje tu melanholično nostalgičnu notu koja čini mali odmak od poslednjih izdanja.

„Poslali smo snimak Andreju i njegova reakcija dala nam je jak pozitivan vetar u leđa“, dodao je Cukić.

Spot za Cukićevu verziju pesme „Od šanka do šanka“ snimljen je u Studiju kompanije Zepter, a režirao ga je Milan Jakonić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dejan cukić
Komentari (0)
Dodaj komentar