Preminula bivša misica i manekenka iz Bajaginog spota (video)

Manekenka i glumica Nadežda-Nada Banović, koja je postala simbol nekadašnjeg Titograda, preminula je u 52. godini života u Nemačkoj.

Banovićeva je bila zaštitno lice nekadašnjih magazina-simbola Jugoslavije, „Bazara“ i „Praktične žene“, a u 1985. godini izabrana je da predstavlja SFRJ u Mauricijusu, dok je još studirala.

Ljubitelji rok muzike i opusa Bajage i Instruktora, Nadu će verovatno najviše pamtiti po učešću u spotu za pesmu „Tišina“. Nada Banović glumila je i u filmu Želimira Žilnika „Lijepe žene prolaze kroz grad“ iz 1986. godine.

Ova, nekada slavna manekenka bila je udata za crnogorskog muzičara Zlatka Babana s kojim je imala dva sina, Davida i Marka.

https://www.youtube.com/watch?v=Q9OdJ8oWRyA

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bajaga i instruktoriNadežda-Nada Banović
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Viktor Rotmiler

    Istina je jedna,i neumitnai ! Smrt ne bira,ko je lep,ili ko je ruzan.Ona kosi bez milosti i bilo kakvih razlika.To bi trebalo da znaju,i oni,koji nazalost pogresno,da ih od iznenadne smrti,mogu zastiti materijalne vrednosti,ili politicka ili vojna moc.Ne mogu ! Uvek su na meti kosi smrti,potpuno isto, kao i svi mi,koji ispred sebe nemaju te zamisljene „barijere“ od smrti !!!