Preminuo pevač benda „OMC“

Naredna vest odjeknula je kao bomba širom sveta i zaista sve iznenadila. Poli Fuemana (Pauly Fuemana), pevač popularnog novozelandskog benda "OMC", preminuo je poslednjeg dana januara u svojoj četrdesetoj godini, nakon kraće bolesti. Tužan i svakako preran kraj ne velike, ali upečatljive karijere. Fuemana se nekoliko poslednjih nedelja nalazio u bolnici "North Shore" u Ouklendu, ali se nigde ne navodi od čega se lečio, kao ni to koji je razlog smrti. Polijeva poslednja želja je bila da cela njegova familija, uključujući i decu, bude uz njega do kraja.
Bend "OMC" ("Otara Millionaires Club") svetsku slavu je stekao 1995. velikim hitom "How Bizarre". Ovaj singl je stigao od mesta broj jedan u Australiji, Novom Zelandu i Kanadi, ali se sjajno kotirao i u većem delu Evrope. Čak je i u Sjedinjenim Državama stigao do odličnog četvrtog mesta. Mi smo se svakako lepo provodili slušajući ovu pesmu a gotovo da nije bilo žurke u to vreme na kojoj nije bila puštana. Album je prodat u bezmalo četiri miliona primeraka, tako da je ovaj bend postao zvanično najbolje prodavani bend s Novog Zelanda.
Ipak, grupa se raspala 2000. godine, a čak ni ova odlična prodaja Poliju nije dodela mnogo toga. Milione koje je zaradio on je vrlo brzo potrošio, da bi 2006. zvanično proglasio bankrot. Nakon toga, izjavio je da je na pomalo glup način trošio sav taj novac, ali da mu nije žao. Kupio je bratu Range Rover, a svojoj sestri najmoderniji BMW, davao je i kapom i šakom, i na kraju ostao bez para.
Poli je sa dvojicom braće, Tonijem i Filom (takođe preminuo 2005. od srčanog napada), osnovao prvu nezavisnu izdavačku kuću u zemlji, pod nazivom "Urban Pasifika". Bend "OMC" se ponovo aktivirao 2007, objavivši singl "4 All of Us", koji su uradili zajedno sa glumicom Lusi Loules (Lucy Lawless). Ipak, ova pesma nije postigla ni približan uspeh kao prethodna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

omcsmrtzanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar