Preuzmite besplatno album „Jarbola“

Ovakve vesti zaista zaslužuju posebno mesto u našoj rubrici. Favorizuju domaću rok muziku, koja danas jedva da postoji, pospešuju sasvim posrnulu muzičku industriju kod nas, i na kraju, pružaju nam veliko zadovoljstvo za koje ne moramo izdvojiti novac. Još kad je u pitanju jedan ovako kvalitetan i pre svega jedinstven bend, radost je još veća.
Kada sam prvi put čuo Lakinu evrovizijsku pesmu "Pokušaj", još uvek ne znajući čija je, na prvu loptu sam je zavoleo. U početku sam bio ubeđen da je vlasnik tog hita grupa "Jarboli", zbog senzibiliteta koji nosi i specifične boje glasa. Naravno, nisam se razočarao kada sam saznao ko je zapravo njen tvorac, naprotiv, i Vule i Vanja i ja smo zdušno navijali za nju na Eurosongu. Suština priče je zapravo velika naklonost i poštovanje prema "Jarbolima", koja datira još od početka nesrećnih devedesetih, kada sam ovaj bend prvi put video uživo.
Inače, ovu grupu osnovali su Danijel Kovač, Boris Mladenović, Žolt Kovač i Nemanja Aćimović. Sarađivali su i s pijanistkinjom Sonjom Lončar, koja je od 2000. i stalni član "Jarbola". Najčešće uz sopstvenu produkciju i minimalan budžet nalazili su neizostavno najbolja i pre svega originalna rešenja kada je ova vrsta muzike u pitanju. Ideja je uvek bila na prvom, a profit na poslednjem mestu. Upravo zato su ih ljudi i zavoleli. Prvi album "Čizmanoga" objavili su samostalno 1996. u ograničenom i numerisanom tiražu od 50 komada. Tri godine kasnije dobijamo prvi regularni album pod nazivom "Dobrodošli". Krajem 2000. sledi još jedan samizdat, EP "Samo ponekad". Dalji rad obuhvata album "Suvišna sloboda" iz 2001, zatim EP "Uslovna sloboda" iz 2003. i mini koncertni album "Jedan čovek jedna rezolucija" iz 2005.
Tako stižemo do petog po redu ostvarenja, pod nazivom "Buđanje proleća". Ovaj album objavila je izdavačka kuća "Odličan hrčak" 2006. godine. Zabavan, ali oštar album, usmeren baš tamo gde treba. Pesme odišu svežinom i pozitivnom energijom, eto, i četiri godine kasnije. A ovo izdanje je zapravo i glavna tema članka. Upravo ovaj album je odnedavno dostupan za besplatan daunload preko sajta Exitmusic-a. Dakle, poklon kakav se samo poželeti može. Na vama je samo da jednim klikom miša priuštite sebi maksimalno uživanje. Zato iskoristite pruženu priliku i zaplovite maštom uz pomoć "Jarbola".
Preuzmite album

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

besplatnodomaca muzikajarbolinovi album
Komentari (0)
Dodaj komentar