R.E.M. na koncertu u čast Dana Južne Afrike

Legendarni R.E.M. će predvoditi koncert koji bi trebalo da bude održan 29. aprila na londonskom Trafalgar skveru povodom proslave Dana Južne Afrike. Pored njih, najavljeni su i Corrs, Ladysmith Black Mambazo, Atomic Kitten i spajsica Mel B. Prihodi su namenjeni dečijem fondu Nelsona Mandele i drugim humanitarnim organizacijama, a sam događaj će potpomoći i Nelson Mandela (Nelson Mandella) lično.

Frontman R.E.M.-a Majkl Stajp (Michael Stipe), je, u izjavi za BBC, rekao: “Veoma smo ponosni što ćemo moći da damo doprinos proslavi ovako važnog dana za svetsku istoriju”. 29. aprila biće obeleženo sedam godina od dolaska Nelsona Mandele na vlast kao prvog crnačkog predsednika, u zemlji čija je istorija bila obeležena aparthejdom i nasiljem bele manjine nad ogromnom većinom populacije koju čini crno stanovništvo.

To će ujedno predstavljati tek treći nastup za R.E.M. od 1999. godine, posle dva januarska pojavljivanja u Brazilu, uključujući i ono na festivalu Rock in Rio. Dvanaesti album ovog trija se očekuje u prodaji 15. maja, a singl “Immitation of Life” nedelju dana ranije.

Zanimljivo je da su R.E.M. početkom aprila obeležili i jednu sopstvenu godišnjicu – prvi put su svirali 5. aprila 1980. na rođendanskoj zabavi jednog prijatelja. Prvobitno su ovaj bend činila četiri člana, a bubnjar Bil Beri (Bill Berry) je napustio grupu 1997, posle njenog desetog albuma “New Adventures in Hi-Fi”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar