„R.E.M.“ završio snimanje novog albuma

Oni svakako važe za jedan od najvećih rok bendova trenutno. Ono što je za mene još važnije, jedni su od prvih u svetu koji su na veliku scenu izbacili alternativni rok. Američka grupa "R.E.M." odavno je poznata na svim meridijanima. Postoje još od 1980. godine, i to u sastavu – pevač Majkl Stajp (Michael Stipe), gitarista Piter Bak (Peter Buck), basista Majk Mils (Mike Mills) i bubnjar Bil Beri (Bill Berry), koji je kasnije, sredinom devedesetih napustio bend.
Još od prvog singla "Radio Free Europe" iz 1981. bend postaje prepoznatljiv po specifičnom glasu legendarnog Majkla Stajpa. Prvi studijski album pod nazivom "Murmur" objavili su 1983. Potom se kao na traci, svake godine nižu ostvarenja jedno za drugim. Bile su to ploče "Reckoning" (1984), "Fables of the Reconstruction" (1985), "Lifes Rich Pageant" (1986), "Document" (1987) i "Green" (1988), koje su donele sijaset fenomenalnih pesama, ali ne i svetsku slavu bendu. Zapravo, to se moglo naslutiti velikim hit singlom "The One I Love" iz 1987. Pravi komercijalni i svaki drugi uspeh doživljavaju albumima "Out of Time" iz 1991. i "Automatic for the People" iz 1992. Upravo tih godina na velika vrata stiže nam i alternativni rok. Od tada više nema nazad. Slede ostvarenja "Monster" (1994), "New Adventures in Hi-Fi" (1996), "Up" (1998), "Reveal" (2001), "Around the Sun" (2004) i, za sada poslednje – "Accelerate" (2008). Do današnjeg dana objavili su ukupno četrnaest studijskih albuma a 2007. godine stekli su apsolutno pravo da se nađu u čuvenoj Rokenrol kući slavnih.
Mi danas imamo nove sjajne vesti. Grupa "R.E.M." je ovih dana završila snimanje svog novog, petnaestog po redu studijskog albuma. On je kompletiran u čuvenom studiju "Hansa" u Berlinu. Prethodno je ova priča započeta 2009. u Portlandu. Posao oko produkcije završio je Džeknajf Li (Jacknife Lee). Uskoro će biti objavljen naziv albuma, kao i ostali detalji o njemu. Ono što mi znamo jeste da ove jeseni sledi miksovanje i ostali završni radovi. Bend neće žuriti s objavljivanjem, tako da se album očekuje tek na proleće naredne godine. Mi svakako imamo dovoljno njihovog materijala da opušteno sačekamo da se sav posao završi.
U međuvremenu, možete posetiti zvaničan sajt benda i saznati ostale pojedinosti o ovom ostvarenju, kao i sve drugo što vas zanima.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novi albumr.e.m
Komentari (0)
Dodaj komentar