Raspao se legendarni YU rok bend, posle 45 godina više ne razgovaraju

Nema više Prljavog kazališta, barem ne onakvog kakvog smo ga godinama poznavali, piše Jutarnji list, kome je, kako se navodi u tekstu, ta vest o kojoj se do sada pričalo po kuloarima i zvanično potvrđena.

Po mnogima najmoćniji bend, navodi Jutarnji, davne 1979. godine objavio je svoj prvi LP upravo pod nazivom Prljavo kazalište.

“To je davna i slavna prošlost, koju su ispisali dugogodišnji prijatelji, kumovi i sjajni muzičari što su zajedno punili arene i stadione i bacali publiku u trans. Danas Tihomir Fileš i Jasenko Houra, osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika večno žaliti, više i ne razgovaraju, a kako je krenulo, u budućnosti bi mogli pričati samo putem svojih advokata”, ističe se u tekstu Jutarnjeg lista.

O tome da članovi benda, kako piše ovaj zagrebački list, imaju različite muzičke vizije i želje, kao i o tome da su se zasitili jedni drugih počelo se govorkati još prošle godine.

“Niko tome nije pridavao previše značaja, jer čarke i lošija razdoblja nisu neuobičajena za kolektive u kojima radi više ljudi, pa tako ni za bend velik poput Prljavog kazališta. No, umesto da se strasti smire, da se loši dani zaborave, stvar je eskalirala i rezultirala raspadom benda, ali i mogućim tužbama”

Iako je bilo jasno da zajedno neće nastaviti raditi, Houra je, kako je za Jutarnji rekao Fileš, dogovorio nastup Prljavog kazališta u Vrbniku na Krku za 24. jun.

U najavi što na društvenim mrežama koje je postavila Turistička zajednica opštine Vrbnik ne piše ko će pevati a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati ‘koncertom Prljavog kazališta’, ako muzičari i turistička organizacija ne žele rizikovati da dobiju tužbu.

“Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište – ne”, rekao je Fileš za Jutarnji list.

On kaže da je tačno da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara da radi samostalno.

“Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo Kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i EU, to me je, blago rečeno, neprijatno iznenadilo”, rekao je Fileš za zagrebački dnevnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grupaprljavo kazaiste
Komentari (0)
Dodaj komentar