„Rebelde“ u Beogradu

Koncert meksičke tinejdžerske grupe "RBD" održaće se 7. septembra u Beogradskoj areni. "Rebelde" je meksička telenovela čiji je tvorac Kris Morena (Cris Morena), inače rimejk argentinske telenovele "Rebelde Way". Serija je prikazivana tri sezone, do juna 2006. godine, kada je emitovana poslednja epizoda.
"Rebelde" je bila jedna od najdužih tinejdžerskih telenovela u Meksiku i imala je ogroman uticaj na mlade u Meksiku i čitavoj Južnoj Americi. Radnja TV serije smeštena je u "Elite Way School", prestižnu privatnu srednju školu koja radi na principu internata, u blizini Meksiko Sitija. Školsko osoblje i roditelji često su uključeni u sporedna dešavanja. Karakteristična je česta upotreba engleskih reči i fraza.
Jedna od glavnih niti radnje serije odvija se oko grupe đaka koji formiraju pop grupu. Glumci koji igraju članove benda čine i pravi bend, čije ime je "RBD" – skraćeno od "Rebelde", kako bi se razlikovalo od imena serije. "RBD" najčešće i izvodi muziku koja se pušta u seriji, a postigli su izuzetan uspeh i nezavisno od nje. U Meksiku su postali jedna od najkomercijalnijih pop grupa, a njihova popularnost proširila se i izvan granica zemlje.
U Americi je serija krenula 21. marta 2005. a završila se 15. decembra 2006. Takođe, emituje se u Peruu, Brazilu, Španiji i u više od 65 drugih zemalja. U njoj su se pojavljivale brojne poznate ličnosti: Hilari Daf (Hilary Duff), Leni Kravic (Lenny Kravitz), grupa "Gorillaz".
Grupu čine Dulse Marija (Dulce Maria), Anahi (Anahi), Maite Peroni (Maite Perroni), Alfonso Herera (Alfonso Herrera), Kristofer Ukerman (Christopher Uckermann) i Kristijan Čavez (Christian Chavez). Grupa "RBD" nominovana je za Gremi i Bilbord nagradu, a za četiri godine postojanja prodala je više od 11 miliona albuma širom sveta.
Prvi album, pod nazivom "Rebelde", grupa je izdala u decembru 2004. godine. S njega su se izdvojila tri hit singla: "Rebelde", "Solo Quedate en Silencio" i "Salvame". U oktobru 2005. grupa izdaje album "Nuestro Amor", s koga se izdvajaju pesme "Nuestro Amor", "Aun Hay Algo" i "Este Corazon". Početkom 2006. godine grupa započinje svoju severnoameričku turneju, koja je praćena i albumom "Live In Hollywood". Treći studijski album, pod nazivom "Celestial", izašao je 2006. godine, a iste godine izlazi i album na engleskom jeziku – "Rebels". Krajem 2007. godine izlazi i njihov četvrti studijski album na španskom jeziku – "Empezar Desde Cero", s koga se odmah izdvaja pesma "Inalcanzable". Usledili su singlovi "Tu Amor" i naslovna numera "Empezar Desde Cero".
Turneja pod nazivom "The Empezar Desde Cero" počela je u februaru koncertom u Hidalgu, SAD. Nastavlja se koncertima u Meksiku, Čileu, Hondurasu, Salvadoru, Argentini, Paragvaju, Brazilu, Španiji, Sloveniji, Rumuniji i Srbiji. Grupa "RBD" održala je 21. aprila do sada najveći koncert pred više od 500.000 obožavalaca u Braziliji, glavnom gradu Brazila.
Karte za ovaj koncert uskoro će se naći u prodaji.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grupa rebeldekoncertmuzikapop
Komentari (67)
Dodaj komentar
  • Nađa R

    Jedva čekam da se opet sastavi.

  • Nna i Aca Turudija

    Mi smo njihovi veliki fanovi, obožavamo ih.

  • Nevena Mitrović

    RBD su ekstra.

  • Zorana Banjac

    Stvarno obožavam ovu grupu. Pesme su im predivne.

  • Tamara Perišić

    Najbolji su.

  • Mario Prodanović

    Rebelde, najbojla ste grupa. Najviše mi se sviđa Roko. Volim vas, a pogotovo Robertu.

  • Andrea Begović

    „RBD“ su stvarno super. Volela bih da ih upoznam. Najviše volim Dulse i Kristofera.

  • Andrea Begović

    Bili su stvarno super. Volela bih da bar još jednom dođu u Beograd i stvarno bih volela da ih upoznam. Pozdrav za „RBD“!

  • Marija Đorđević

    „RBD“ su najbolji. Volela bih da opet održe koncert.

  • Nina Zoronjić

    Ja sam veliki fan „RBD“ i puno mi se sviđaju njihove pjesme. Najviše volim Dulse Mariju i Ponča.

  • Vanja Pejović

    Ja obožavam „RBD“. Moja omiljena članica grupe je Anahi. Volim je, jer je lijepa, lijepo je građena, ima lijepu kosu. Sve što ona voli, volim i ja. Voljela bih da su Kristofer i Anahi u stvarnosti u vezi, ali nisu, jer se Anahi udala za Rodriga.

  • Anastasija Andrić

    „Rebelde“ su najbolji. Bila sam na njihovom koncertu i fenomenalno se provela. Nisam mogla da ih čekam ispred Hajata, ali sam zato glas potrošila i nije mi žao.

  • Ivana Tomić

    „RBD“ su stvarno ekstra! Znam da ih mnogi ne vole, ali ima onih koji ih vole, a ja sam jedna od njih.

  • Jelena Marković

    „Rebelde“ su najbolji!

  • Edina Musović

    „RBD“ je najbolja muzička grupa na svetu. Nisam išla na njihov prvi koncert u Beogradu, ali bih voljela da odem na drugi koncert. Ne znam gde mogu da kupim kartu za predstojeći koncert ovde u Crnoj Gori. Imam seriju „Rebelde“ kao i tri muzička CD-a, oko 40 postera, video klipova.

  • Munira Asanović

    Ja sam veliki fan grupe „Rebelde“. Obožavam ih, najbolja je grupa do sada. Svakoga dana gledam njihovu seriju i mnogo mi se sviđa. Drugovi i drugarice me zovu Lupita, mnogo je lijepa i super je. Volim vas puno „Rebelde“!

  • Slađa Miranović

    Ja sam veliki fan „RBD“, naprosto ih obožavam. Svi su tako super i divno pjevaju. Najviše volim Anahi i željela bih da budem kao ona. Žao mi je što nisam išla na njihov koncert, jer idem u školu, mada sam to silno željela. Volila bih da opet gostuju u Beogradu i da idem da ih gledam. Veliki pozdrav za sve fanove „RBD“, a, naravno, i za „RBD“!

  • Margarita Homa

    Obožavam grupu „RBD“. Bila sam na koncertu, na tribinama i bilo je fantastično. Sad sam kupila kartu Golden fan ring i presrećna sam. Najviše volim Anahi, prelepa je!

  • Lea Kulić

    Ma, ekstra, jedva čekam!

  • Delila Malović

    Oni su „kul“ imaju super pjesme. Voljela bih da imam hjihove potpise na svojoj ruci.

  • Marija Kostić

    Najbolji su! Obožavam ih, ali najviše volim Dulse Mariju i Kristofera. Jedva čekam da ih vidim kad dođu.

  • Nemanja Milčević

    Ja sam njihov obožavalac, mnogo ih volim, pogotovo Robrtu, jer ona mnogo liči na moju devojku.

  • Anđela Marjanović

    „Rebelde“ je najbolja grupa na svetu. Nisam bila na koncertu, ali bih volela da opet dođu.

  • Anđela Ristić

    Pozdrav svima! Obožavam „RBD“, a najviše Dulse i Kristofera.

  • Dunja Dragić

    „RBD“, vi ste najbolji. Bila sam na koncertu u Golden fan ringu i provela sam se neviđeno. Mnogo će mi biti žao ako se raspadnu, kao i mnogim njihovim fanovima. Nisam sigurna, ali čini mi se da sam čula da će doći ponovo. To je rekla i Anahi na bini. Po mom mišljenju najbolji su Dulse i Pončo, ali i ostale obožavam. Mnogo mi je žao što Maite nije bila na koncertu, ali zato je tu koncert broj 2 da se ona pokaže na delu. Poljubac za sve fanove grupe „RBD“ i, naravno, članove najbolje grupe na svetu.

  • Marija Jovović

    „RBD“ je najbolji, jedva čekam da dođu!

  • Lidija Cukić

    Članak je napisan odlično.

  • Anastasija Andrić

    „Rebelde“ je po mom i mišljenju mojih prijatelja mnogo bolji od „Errewaya“. „Erreway“ dobro glumi, ali mi se ne sviđaju njihove pesme. Znam da je „Rebelde“ kopija i ne smeta mi. Bila sam na njihovom koncertu i fenomenalno sam se provela. Na mene je najveći utisak ostavla pesma „Rebelde“. Taj dan će mi zauvek ostati u sećanju. To je bio najlepši dan u mom životu. Pozdrav fanovima „Errewaya“ i još veći fanovima „RBD“.

  • Anastasija Andrić

    Ne mogu da dočekam njihov koncert. Rebelde, najbolji ste!

  • Jelena Nikolov

    Obožavam „RBD“ i sve njihove pesme, jedino mi je žao što nisam mogla da idem na njihov koncert.

  • Tea G

    Ja obožavam „RBD“. Bila sam na koncertu i srećna sam što dolaze ponovo. Opet ću ići, naravno! Najviše volim Christiana Chaveza, a i ostale mnogo volim. Chrisa najviše volim zato što je lud ko struja, najlepše peva u grupi, tj. na celom svetu i mnogo je sladak. Nije mi bitno što je gej, volim ga onakvog kakav je. Omiljene pesme su mi „Carino mio“, „Sinceridad“, „Sueles volver“, „Tu amor“, „Quisera ser“, „No pares“, „Enamorada“, „Dos enamorados“, „A tu lado“ i „Los sinco son magnificos“. Mnogo mi je žao što sa grupa raspada, stalno plačem, ali oni će nastaviti uspešne solo karijere. Možda dođe neko od njih solo u Srbiju za par godina.

  • Valentina Novović

    Obožavam „RBD“ i oni su moja omiljena grupa. Nisam bila na koncertu i žao mi je. Moja omiljena pjesma je „Sallva me“. Kad sam ih vidjela, odmah su mi se svidjeli.

  • Marija Sulovi'

    „RBD“ je najbolja grupa. Obožavam ih. Koncert im je bio fenomenalan, samo šteta što Maite nije bila.

  • Vanja Vidaković

    „Rebelde“, super ste, nemojte ništa menjati 🙂

  • Marija Sulović

    Ja sam najverniji fan grupe „RBD“. Iako ih nisam upoznala, imam njihove autograme koje mi je drugarica nabavila. Imam sve njihove pesme, imam preko 8.000 slika, imam postere, seriju. Imam i mnogo slika sa koncerta u Beogradu i mnogo spotova, neke sam ja slikala, a neke moja drugarica. Imam drugaricu koja je dobila „Meet&Great“. Na koncertu u Beogradu najviše mi se sviđala Anahi, ali šteta što Maite nije došla.

  • Ljubica Stanišić

    Ja obožavam „RBD“. Koncert je bio fantastičan.

  • Sandra Radivojević

    „RBD“ je najbolja grupa na svetu. Meni je Kristofer Ukerman najlepši, a i ekstra peva, a Dulse Marija je mnogo slatka i ima prelep glas.

  • Marita Marković

    „RBD“ ne volim uopšte, mada volim neke njihove pesme. Serija nema nikakvu poruku, nemaju blage veze s glumom. U svemu je bolji Erreway, pogotovo što su original. „RBD“ je popularniji zato što je Erreway prestao sa radom na neko vreme, ali uskoro će, daj Bože, opet krenuti Erreway turneje i biće kao pre 🙂 Za fanove „RBD“ pozdrav, a za fanove Erreway veliki poljubac!

  • Marija Lukić

    „RBD“, neprevaziđeni ste! Obožavam vas i vi ste moj uzor. Kad sam čula da se raspada grupa, nisam znala šta da radim i osetila sam kao da se ceo moj svet srušio. Nadam se da ćete uspeti da izgladite situaciju i da nastavite sa snimanjem novih pesama. Mnogo vas volim!

  • Nevena Rogozarski

    Iskreno, ja ne volim „RBD“. Bolji su mi „Erreway“ i nadam se da će doći u Beograd. „Rebelde Way“ više volim zato što je original serija.

  • Ljubica Stanišić

    Samo 4 dana do koncerta! Jupiii!

  • Nemanja Budai

    „RBD“ su najbolji. Jedva čekam koncert, idem sa drugom, imamo karte za Golden fan ring. Nemam više šta da kažem, osim da su najbolja grupa na svetu. Pozdrav za sve koji vole „RBD“.

  • Kaća Stojković

    Neću da ih hvalim, jer svi znaju da su najbolji. Idem na koncert i mislim da će biti super. Najviše me je pogodila vest da će se raspasti i da su se Anahi i Dulse posvađale.

  • Bojana Radulović

    Pozdrav za „RBD“!

  • Bojana Sabo

    Veliki sam fan RBD, radujem se koncertu, mada nisam u mogućnosti da idem na njega, iako bih jako volela. Pozdrav svim fanovima i želim lud provod onima koji će biti na koncertu.

  • Svetlana Janković

    „Rebelde“ su najbolja grupa na svetu. Naprosto ih obožavam i sve bih dala da odem na njihov koncert, ali mi roditelji ne daju, što je užasno, ne znam šta da radim. Veliki pozdrav za sve fanove „RBD“

  • Jovana Budimir

    „RBD“ su najbolji! Puno ih volim i život bih dala za njih. U životu nisam videla bolju seriju, bolje glumce, ma, šta reći, najbolji su! Jedva čekam koncert. Drago mi je što će se koncert održati baš na moj rođendan. To će biti najbolji rođendan i koncert u mom životu. Luda sam za njima stvarno. „Erreway“ je dobar, ali se ne može meriti sa „RBD“, jer su oni prosto najbolji. Pozdrav za „RBD“ i za sve verne fanove!

  • Ema Bašić

    „RBD“ su ekstra, ja ih obožavam. Gledam ih od 1. epizode i nijednu nisam propustila. Imam sve njihove epizode. Jedva čekam da stigne druga sezona da odmah kupim. Imam i sve njihove pesme.

  • Staša Janković

    Za mene „RBD“ su najbolji! Možda su kopija, ali su bolje odglumili seriju, „Rebelde“ serija je zanimljivija, a i najbolja! „Erreway“ nije loša, ali „RBD“ su bolji! Pozdrav za sve fanove „RBD“ i „Erreway“, ali veći za „RBD“ fanove! Idem na njihov koncert, jer to sanjam svake večeri. Mnogo mi je drago što će nam se ostvariti san da vidmo „RBD“!

  • Slađa Pudar

    „Rebelde“, najbolji ste, obožavam vas i jedva čekam vaš koncert, a Kristofer je najslađi!

  • Bojana Radulović

    Nemam reči, osim da je „RBD“ najbolja grupa na svetu. Jedva čekam njihov koncert.

  • Petar Đurić

    „RBD“ je zakon! Obožavam ih! Kupio sam VIP golden!

  • Kristina P

    Volim „RBD“, jer su najbolji. Imam njihove pjesme, čak i na telefonu i imam slike koje su fantastične, ali ne znam da li ću kupiti kartu za koncert u Beogradu. Želja mi je da ih vidim. Puno ih volim.

  • Marija N

    Za mene je grupa „RBD“ zakon kao i za većinu mojih drugarica. Jedva čekam koncert i mislim da ću kupiti ulaznicu za Golden fan ring. Još ne mogu da verujem da ću ih videti uživo. Nikad nijednu grupu nisam volela toliko. Oni su najbolji! Pozdrav za sve fanove „RBD“!

  • Ljubica Stanišić

    „Rebelde“ je najbolja grupa. Stalno gledam njihovu seriju, slušam njihove pesme, skidam njihove slike, ma, nema šta ne radim. Jedva čekam septembar, jer ću ih konačno videti.

  • Jovana Lomigora

    Ja obožavam „Rebelde“ i oni nisu kopija. Kupila sam karte za koncet, a ne znam koji sam red, što me nervira. Požurite, ostalo je još 7 karata!

  • Jelica Rakićević

    Obožavam „RBD“. Žao će mi biti ako ne odem na koncert. Njihove pesme su mi super, mogu i da zaplačem uz njih, a i da budem srećna. Karte su manje-više problem, ali veliki problem je što me roditelji neće pustiti, jer nemam nikog u Beogradu.

  • Milica Leković

    „Rebelde“, originalni ste! Otkad sam počela da vas gledam na televiziji, odmah sam zapazila da ste najbolji. Nemojte da se rastajete zato što vas svi obožavamo! Pročitala sam o njihovom rastanku u nekim novinama. Vi ste stvoreni da budete zajedno. Ja vas obožavam, a posebno Dulse Mariju. Svi su super. Imam sve njihove slike i jako bi mi bilo žao kada bi se oni rastali, ne samo meni, već i mnogima koji ih vole. Pozdrav za celu grupu Rebelde!

  • Ilija Vunić

    „RBD“ su najbolji! Ja idem na koncert definitivno! Kupujem kartu za Golden fan ring. Jedva čekam septembar!

  • Aleksandra Bugarski

    Ja sam njihov veliki fan i mnogo, mnogo, mnogo se radujem što će doći. To mi je bila nejveća želja i polako se ostvaruje. Veliki pozdrav i poljubac za njihove fanove, oni stvarno znaju šta je najbolje!

  • Ivana Pjević

    Grupa je predivna, mnogo mi se sviđa, dobre su im pesme. Bez ljutnje, ali meni je najlepša i najbolja Dulse. Negde sam načula da su karte za prvi red 4.000 dinara, nije mnogo. Moj san je da ih upoznam i nadam se da će se to ostvariti. Pozdrav!

  • Miloš Ćetojević

    Nisam neki ljubitelj „RBD“, ali me nerviraju devojčice iz mog razreda, jer se mnogo foliraju da su likovi iz te serije, kao Anahi. Non-stop pevaju te njihove pesme i već su postale dosadne. Ubile su dečake iz razreda.

  • Džuna Vujisić

    Joj, jedva čekam. Napokon!

  • Marija Miković

    „Rebelde“, najbolji ste, iako ste kopija. Zaista mi je jako drago što dolazite u Beograd.

  • Tijana Krstanović

    Po mom mišljenju najbolja strana grupa je „RBD“. Super su glumci, a još bolji pevači. Drago mi je što dolaze u Beograd i nadam se da se karte neće odmah rasprodati i da ću ja doći na koncert. Puno pozdrava za „RBD“ fanove!

  • Dragana N

    Nisam veliki fan grupe „RBD“, ali mislim da imaju dobre pesme. Ne sviđa mi se što njihovi fanovi govore kako je „Rebelde“ original, a „Rebelde Way“ kopija. Inače, „RBD“ ima dobre pesme, ali nisu neka grupa, uglavnom, imaju više uspeha od argentinskih butovnika koji su po mom mišljenju bolji. „Rebelde Way“ je original, a „Rebelde“ je kopija i to neka bude jasno! Drago mi je što će da dođu u Beograd, ali bih takođe volela da dođe i grupa „Erreway“. Nemam ništa protiv „RBD“, ali ipak za mene je „Erreway“ najbolji. Fanovi „RBD“, bez ljutnje, ovo je moje mišljenje. Nadam se da će i „Erreway“ doći u Beograd, to je moja najveća želja i nadam se da će mi se ispuniti. Veliki poljubac za fanove „RBD“ i još jedan, ali veliki za fanove „Erreway“.

  • Anđelija Božić

    Ej, „Rebelde“, a gde je Marun 5, Enrike?!