Reizdanja prva dva albuma grupe „Let 3“ i u Srbiji

Već smo najavili set od nekoliko tekstova u nizu koji se tiču domaće muzike. Ne bih da se zamerim bilo kome, ali za mene je i ovo domaća muzika. Više je razloga. Pre dvadeset i kusur godina, moja "izgubljena" generacija dobila je svoju himnu u njihovoj pesmi. Ona je i danas aktuelna. Na ovim prostorima, nikada nisu bili stranci, pa ni sada. Uz to, pevač ovog benda se preziva isto kao i ja. Možda smo i rođaci, ko zna…
Kultni riječki sastav "Let 3" je sve, samo ne običan bend. Njihova karijera prepuna je kontroverzi, ali i sjajnih hitova za sva vremena. Dosta toga o njima je već rečeno, možete proveriti u našoj arhivi. Mi se bavimo novitetima. I to kakvim! Naime, povodom dve decenije od izlaska svog prvog i neprevaziđenog albuma, momci su rešili da obraduju svoje fanove i u Srbiji. Njihov prvenac "Two dogs fuckin’", kao i naredni album – "El Desperado" iz 1992, biće reizdati, a zahvaljujući kući "Dallas Records" naći će se i kod nas u prodaji. Biće dostupni u dve verzije, na CD-u i na već pomalo zaboravljenom vinilu.
S obzirom na to da sam ponosni vlasnik originalne ploče, lično meni ova vest ne znači mnogo. Ali za mlađe poštovaoce ovo bi mogla da bude dragocenost. Izgled omota obe ploče je originalan, a knjižica diska upotpunjena je fotografijama i tekstovima. Zvuk je remasterizovan, a pored originalnih numera, tu su i bonus pesme. Jedna je engleska verzija već spominjane generacijske himne "We Are Lost" ("Izgubljeni"), zatim do sada nepoznata i neobjavljena pesma "Pere, pere" u trajanju od dvanaest minuta, a tu je i koncertna verzija hita "Ne trebam te". Kada je u pitanju drugi album, bonus se sastoji od pesme "Elevry Budy Nous’a", kao i tri lajv verzije – "Pokvarena žena", "Pogibe" i "Fahreinheite". Sve u svemu, vredan set koji morate imati u svojoj kolekciji ako ste ljubitelj pravog roka iz tog vremena.
Ono što ovom prilikom želimo još da napomenemo jeste skandal s kraja prošle godine, u kome su akteri ponovo bili članovi ove grupe. Iako baš nisam ljubitelj tih vulgarnih ispada, zanimljivo je mesto na kome su to uradili. A to je bila najgledanija emisija na hrvatskoj nacionalnoj televiziji – "Nedeljom u 2". Voditelj emisije je svoje goste u nekoliko navrata morao zamoliti da budu pristojniji, a vrhunac je bio desetak minuta pre kraja kada su momci uz striptiz rešili da izvedu svoj poznati performans ispaljivanja čepova iz zadnjice. Iako je svojim sakoom pokušao da pokrije golotinju za televizijske gledaoce, voditelj Stanković je na kraju ipak bio primoran da prekine emitovanje emisije deset minuta pre zvaničnog kraja.
Neko ih voli zbog skandala, neko zbog muzike… Uglavnom, ravnodušnih gotovo da nema. Eto, to je "Let 3".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

let 3novi album
Komentari (0)
Dodaj komentar