„Riblja Čorba“ sprema koncert u Beogradu

Najveći jugoslovenski rok sastav svih vremena sprema svoju veliku turneju, koju će otpočeti osmog juna u Beogradu. Koncert će se održati na stadionu OFK Beograda, na Karaburmi. Kada će karte biti puštene u prodaju i gde će moći da se nabave – još uvek nije poznato.

Da podsetimo, „Riblja čorba“ je prošle godine objavila svoj studijski album „Pišanje uz vetar“, na kom se našlo 14 novih pesama. Ova turneja će imati za cilj promociju tog albuma, koji je inače pokupio odlične kritike, budući da je sniman „na živo“, a pesme su po kvalitetu iznad onoga što je bend stvarao proteklih godina.

Od koncerta „Riblje čorbe“ se i posle više od dvadeset godina njihovog postojanja može puno očekivati. Svim obožavaocima benda dobro je poznato da „Čorbini“ koncerti donose neviđenu atmosferu. Tome najviše doprinosi sam Bora, koji se trudi da koncerti ne liče jedan na drugi i da sa svojom pričom uvek bude u trendu i publici pokloni ono što se od njega očekuje, a to je uvek preko dva sata fantastičnog programa.

No, da li Bora danas, s obzirom na godine i zdravlje, može da izdrži na bini dva sata i napravi svojevrstan šou za pamćenje? Sudeći po koncertima koji su nedavno održani u Sloveniji, itekako može, pa stoga ne treba biti skroman u očekivanjima. Poslednji veliki koncert „Riblje čorbe“ u Beogradu održan je u novogodišnjoj noći na prelasku iz 2000. u 2001. godinu, mada mnogi daleko bolje pamte koncerte leta „98 na tašmajdanskom stadionu.

Znajući koncept „Čorbinih“ koncerata, za predgrupe možemo očekivati „Prljavog Blažu i Kljunove“, „Kraljevski apartman“ i još nekoliko mladih neafirmisanih bendova, jer je to postala praksa još od pre nekoliko godina. Koncert nosi ime Za Beograd, i to je jedan od glavnih razloga što će biti održan na stadionu OFK Beograda, mada je taj stadion svakako manji od „Marakane“, na koju ovih dana pretenduju neke zvezde i zvezdice sa raznoraznih strana; to je krajnje tužna činjenica…

Dakle, vreme i mesto su poznati, a naša preporuka je da ne propustite ovaj događaj – to je sve što sada možemo reći. Obećavamo iscrpan izveštaj sa koncerta, a ako bude nekih promena, i o tome ćemo vas obavestiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar