Ruslana dolazi u Čačak

Još se svi sećamo našeg povratka na evrovizijsku scenu posle niza godina boravka u izolaciji. Bilo je to 2004, kada je Željko Joksimović otišao tamo s puno nade i optimizma. Svi smo verovali da pesma „Lane moje“ zaslužuje da pobedi na tom takmičenju. Skoro da se to i dogodilo. S osvojena 263 boda uspeo je da stigne samo do drugog mesta. Nismo mnogo tugovali jer i to je za nas bio veliki uspeh. Titulu je ponela, sa 280 bodova, simpatična i „divlja“ Ukrajinka Ruslana sa svojom pesmom „Wild Dances“. Pesma je zaista bila pitka i pevljiva a nastup fascinantan. Došlo je vreme da se u to i lično uverimo.
Devojka puna energije, popularna Ruslana, nastupiće u našoj zemlji, tačnije u Čačku, na „Danima estrade“, koji će se održati 8. aprila u sportskom centru „Mladost“. Ova pevačica rođena je 24. maja 1973. godine. Pored toga što peva, ona je i plesačica, kompozitor, tekstopisac, producent, a svira i klavir, gitaru i bubnjeve. Da je izuzetno svestrana i angažovana pokazuje i podatak da je bila politički aktivna. Nedugo posle „Evrovizije“ javno je pružila podršku ukrajinskom predsedniku Viktoru Juščenku, a odmah zatim i pune dve godine bila je poslanik u parlamentu. Tu priču je završila 2007. i odmah se vratila pesmi. I eto je sad kod nas. Nema sumnje da će to biti sjajan nastup.
Međutim, nije tu kraj iznenađenjima. Moja generacija je sigurno dobro pamti po pesmi „Boys“ i čuvenom spotu u bazenu s kupaćim kostimom koji stalno spada. Gledali smo bez daha i uživali, ne obazirući se previše na kvalitet same pesme. E, sad ćemo ponovo biti u prilici da uživamo u čarima italijanske, sada već 40-godišnje pevačice, Sabrine Salerno, koja će takođe biti specijalni gost na pomenutoj manifestaciji. Ova nekada veoma popularna pevačica oprobala se i u filmu, a nama ostaje da vidimo ima li još nešto da nam ponudi pored svojih atributa…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gostovanjamuzikaruslanavesti
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Nikola Radosavljević

    Super. Koliko će koštati karta? Pozdrav!

  • Maki A

    Katastrofa!

  • Vanja Krunić

    Sigurno će biti super, jer je Ruslana veoma dobra pjevačica, njena pobjednička pjesma na Evroviziji se svima svidjela.