„Simply Red“ ponovo u Beogradu

Pre tri godine godine smo vam rekli da "zadržite godine" do njihovog narednog dolaska u Beograd. Beogradska publika je posle fenomalnog koncerta u Hali "Pionir" 31. avgusta 2006. godine konačno dočekala da ponovo čuje "Simply Red" u svom gradu.
Pevač Mik Haknal (Mick Hucknall) nastupiće sa svojim muzičarima u Beogradu u okviru oproštajne svetske turneje pod nazivom "25 godina hitova". Koncert će se održati 26. juna na Kalemegdanu, na košarkaškim terenima "Partizana", a karte po ceni od 2.950 dinara su već u prodaji. Da napomenemo, broj karata biće ograničen na 8.000.
Izuzetna karijera ovog benda traje već tri decenije; objavili su 10 studijskih albuma prodatih u preko 50 miliona primeraka širom sveta, s preko 30 singlova koji su se našli među 40 najbolji numera Britanske top-liste. Osvojili su veliki broj nagrada, među kojima se uzdvajaju 3 Brit nagrade i specijalna Mobo nagrada. Dobili su priznanje koje je retkost za umetnike koji dolaze iz Velike Britanije, a to su čak dva hita na prvom mestu top-lista u Americi. Album "Stars" bio je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji dve godine za redom.
U februaru 2009. godine grupa je započela veliku turneju pod nazivom "Greatest Hits World tour", kojom obeležava 25 godina od svog osnivanja. Do kraja 2010. nastupiće pred više od milion ljudi. Turneju započinju u Tajlandu, zatim slede Australija, Novi Zeland, Meksiko, Brazil, Čile i SAD, a potom se vraćaju u Evropu. Najava turneje obeležena je posebnim koncertom u O2 Areni u Londonu 3. decembra 2008, koji je bio potpuno rasprodat.
Poslednji album grupe "Simply Red" s njihovim najvećim hitovima, "The Greatest Hits 25", objavljen je u novembru prošle godine i sadrži 25 numera na dva diska. U prodaji je i posebno izdanje u ograničenom broju primeraka, tzv. Limited Edition, koje sadrži tri diska sa DVD-om na kome se nalazi 25 pesama.
Grupa "Simply Red" osnovana je 1985. godine, a dobila je ime po Haknalovom nadimku, koji očigledno potiče od njegove jarkocrvene kose, njegove odanosti "crvenim đavolima", fudbalskom klubu "Mančester junajted", ali i političkoj opredeljenosti. Prvi singl – "Money’s Too Tight (To Mention)", s debi albuma "Picture Book" izlazi iste godine i beleži znatan uspeh. Naredne godine grupa ponovo snima singl "Holding Back the Years", koji je Haknal već snimio s prethodnom grupom "Frantic Elevators" nekoliko godina ranije. Svoj drugi album – "Men and Women", grupa izdaje 1987, a dve godine kasnije i "A New Flame".
Album "Stars" iz 1991. donosi im ogromnu poplarnost u Evropi ali i u Americi. Posle dve godine duge turneje kojom su promovisali ovaj album "Simply Red" 1995. godine objavljuje album "Life" sa singlom "Fairground", s kojim stiže i apsolutna podrška kritike. Naredna dva albuma – "Blue" iz 1998. i "Love and the Russian Winter" iz 1999. godine, donela su malo teži zvuk.
Albumi koji su snimljeni u novom milenijumu uglavnom su bili kompilacije najvećih hitova: "Home" iz 2003. godine, "Simplified" iz 2005. i "Stay" iz 2007. Na albumu "Stay" našla su se i četiri nova singla, pre svih "Oh! What A Girl!", koji je beogradska publika premijerno mogla da čuje pre zvanične objave u septembru 2006. godine, zatim "So Not Over You", "Stay" i "The World And You Tonight".
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkoncertmuzikasimply redvesti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Janja Branković

    Zašto se nešto tako veliko dešava baš za vreme mog prijemnog ispita?! Glupi fakultet, glupi prijemni! Neću da se igram 🙁