Stonsi planiraju oproštajnu turneju

Nedavno smo pisali o jednom velikom jubileju, proslavi pedeset godina postojanja grupe "Beach Boys". Povodom toga momci su rešili da se ponovo okupe i odrade bar jedan rođendanski koncert, a moguće je da će posle toga uslediti i turneja. Junaci današnje priče takođe su legende, koje su na sceni, eto, bezmalo pa pola veka.
"Rolling Stones". O njima je teško reći nešto novo, jednostavno su neuništivi. Iako do sada nisu prekidali s radom, godinama unazad se priča o njihovoj oproštajnoj turneji. Očigledno da niko to nije shvatao ozbiljno, jer bi svaka sledeća bila još uspešnija od prethodne. Podsetićemo da su nakon za sada poslednjeg albuma – "A Bigger Bang" iz 2005, odradili neviđenu turneju i ušli u Ginisovu knjigu rekorda. U periodu od 2005. do 2007. odradili su 144 koncerta širom sveta i zaradili neverovatnih 558 miliona dolara.
Ipak, koliko god nam bilo teško da poverujemo u to, i njima vreme prolazi, tako da Mik i ekipa ozbiljno razmišljaju da se oproste od publike. A čini se da je došao pravi čas za to. Procurela je informacija da Stonsi planiraju da uskoro otpočnu oproštajnu turneju koja bi trajala do 2012. i tako u velikom stilu proslave pedeset godina postojanja benda (bend je oformljen 1962.). Navodi se da su pregovori s koncertnom agencijom "Live Nation" već započeli, u obzir dolaze samo stadioni, i to će definitivno biti poslednja turneja. Očekuje se da će cela priča uskoro biti i zvanično objavljena.
Zanimljiv je podatak da četvorica veterana zajedno imaju 267 godina. Džeger je nedavno napunio 67 (26. jul), koliko će uskoro i Kit Ričards (Keith Richards, 18. decembar), Čarliju Votsu (Charlie Watts) je 70, dok najmlađi Roni Vud (Ronnie Wood) ima 63 godine. Dakle, hteli mi to da priznamo ili ne, i neuništive Stonse su stigle godine. Idealno bi bilo da se od fanova oproste na spektakularan način, dok su još na vrhuncu snage. Za nas, njihovo vreme nikada neće proći. Ono što će takođe ostati jeste 29 studijskih albuma, od kojih mnogi imaju status kultnih, zatim deset živih albuma, tri proširena izdanja i 92 singla. Ukupno njihova prodaja je premašila dvesta miliona kopija širom sveta. Ostale mnogobrojne nagrade nema smisla ni nabrajati. U Rokenrol kuću slavnih uselili su se još 1989. Ono što je sigurno, teško da će iko ikada dostići taj status rok ikona koji su imali Stonsi. A ako je i došlo vreme za penziju, bićemo tu da ih ispratimo kako dolikuje legendama.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kit ricardsmik dzegeroproštajrolling stonesturneja
Komentari (0)
Dodaj komentar