„The Mars Volta“ najavili novi album

Sve popularniji američki prog/rock sastav „The Mars Volta“ najavio je početak prodaje novog albuma za 29. januar 2008. Album pod nazivom „The Bedlam in Goliath“ biće njihovo četvrto studijsko izdanje, a već je objavljena i lista pesama. Kao i dosadašnji, i ovaj album će izaći pod okriljem Universal-a.
Prvi singl trebalo bi da se zavrti na radio talasima 19. novembra. Biće to pesma „Goliath“, koja se ranije našla na solo albumu gitariste Omara Rodrigez-Lopeza pod nazivom „Rapid Fire Tollbooth“, a koju je bend uvrstio u svoje nastupe tokom prethodne turneje. Spot koji će pratiti singl „procurio“ je pre nekoliko dana preko internet prezentacije Universal Music Group-a, ali je uskoro uklonjen. Ostatak materijala još uvek nije dostupan javnosti, tako da se ne zna na koju stranu je bend odlučio da krene ovoga puta. U međuvremenu, malo istorije.
„The Mars Volta“ se pojavio na muzičkoj sceni 2001. godine. Sedrik Biksler-Zavala i Omar Rodrigez-Lopez, bivši članovi benda „At the Drive-In“, a zatim i „De Facto“, okupili su muzičare s kojima iste godine snimaju dve pesme i ubrzo počinju s javnim nastupima. Prvi singl, pod nazivom „Tremulant“, pojavio se 2002, a prvi LP pod nazivom „De-Loused in the Comatorium“ 2003. godine. Pošto bend u tom trenutku nije imao stalnog basistu u postavi, na snimanju im je pomogao basista Red Hot Chili Peppers-a, Flea. Ovaj konceptualni album predstavljen je publici kroz turneju s „Pepersima“, a prodat je u više od pola miliona primeraka. Drugi album, „Frances the Mute“, pojavio se 2005. godine i takođe je komercijalno dobro prošao. Nakon turneje sa „System of a Down“, izdat je i prvi živi album. Za snimanje trećeg albuma bend konačno dobija stalnu osmočlanu postavu, ali i pored toga Džon Frušijante, gitarista „Pepersa“, svira veliki deo gitarskih deonica za „Amputechture“, jer Rodrigez-Lopez želi da „objektivno čuje kako pesme zvuče“. U jesen 2006. „Amputechture“ se pojavio u prodaji, a „The Mars Volta“ još jednom prati „Red Hot Chili Peppers“ na severnoameričkoj turneji.
Pre izlaska novog albuma članovi benda su pripremili posebnu poslasticu za fanove, nažalost, samo za one koji žive u blizini San Franciska. „Bill Graham Civic Auditorium“ biće mesto gde će „The Mars Volta“ dočekati novu godinu uz najavljen maskenbal i spektakularan nastup.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

albumdiskografijamuzikathe bedlam in goliaththe mars volta
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Veljko Komlenić

    Izuzetno hrabar potez Pepersa da već par godina najmoćniji „live“ bend povedu sa sobom na turneju. Zadnja dva albuma, kroz aranžmane, sviračku tehniku i studijsku realizaciju, postavljaju nedostižne standarde za većinu ozbiljnih gitarskih bendova. Samo da potraju.

  • Dalibor Spasić

    Obožavam vas!