„The Police“ u Beogradu 24. juna

Kad god pomislim na ovu legendarnu britansku rok grupu, setim se jednog od svojih omiljenih filmova – "Lepa sela lepo gore", i pokliča Brzog, koga igra Cvijanović, u trenutku kada biva ranjen, slušajući istovremeno vokmen – "Roxanne"! Eto, poslednje što je čuo u životu bio je Stingov glas.
Fanovi ove grupe takođe imaju poslednju šansu da je čuju uživo s obzirom na to da je ovo oproštajna turneja. Nedavno je sam Sting to najavio, rekavši da neće biti novog albuma, niti novog okupljanja, te da se u avgustu, po završetku ove turneje, priča o grupi "The Police" završava. Stoga nemojte propustiti priliku. Značaj ovog gostovanja u Srbiji utoliko je veći zbog činjenice da je nama najbliži grad u kome će grupa nastupati Venecija.
Koncert će biti održan 24. juna na Ušću, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, u organizaciji produkcijske kuće "Mjuzik star prodakšen". Cene karata su 2.500, 4.500 za fanove u ograđenom prostoru ispred same bine i 16.800 za VIP ulaznice. Još jedan podatak – svako ko kupi ulaznicu za koncert dobija od MTS-a vaučer na neverovatnih 10.000 dinara.
Inače, grupa "The Police" nastala je davne 1977. godine, a osnovali su je Sting i Henri Padovani (Henry Padovani). Pored njih dvojice, bend su činili još i Endi Samers (Andy Summers) i Stjuart Koplend (Stewart Copeland). Nedugo zatim Padovani napušta bend, koji kroz svoju dalju istoriju nastupa kao trio. A koliko nam je ova trojka ponudila i kolika im je važnost u muzičkom smislu iluzorno je govoriti. Hitove poput "Roxanne", "Message in a Bottle", "Walking on the Moon", "Don’t Stand So Close to Me", "Every Little Thing She Does Is Magic", "Every Breath You Take" i drugih slušale su i pevušile generacije i generacije. Njihov album "Synchronicity" iz 1983. bio je broj 1 i u Velikoj Britaniji i u Americi, gde je prodat u više od osam miliona kopija. Do sada su u svetu prodali više od 50 miliona svojih albuma, a časopis "Rolling Stone" je na svojoj listi Najboljih 100 izvođača svih vremena smestio grupu "The Police" na 70. mesto.
Grupa se raspala 1986, a prošle godine u februaru, na dodeli Gremi nagrada, zvanično su objavili da su ponovo na okupu i da kreću na svetsku turneju kojom će obeležiti 30 godina od osnivanja, kao i od izlaska čuvenog singla "Roxanne". Za ovu turneju vlada nezapamćeno interesovanje, a procena je da su do kraja prošle godine prodali 2,2 miliona ulaznica za svoje koncerte. Prihod od cele turneje znaće se nakon poslednjeg zakazanog nastupa 4. avgusta u Vantagu, u Americi, a okvirno se govori o sumi od nekoliko stotina miliona dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkoncertmuzikapolicesting
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Big Elephant

    Da biste dobili svojih 10.000 dinara, morate sa kartom otići u MTS i sa njima potpisati ugovor, u protivnom – poklon ne važi.

  • Marija Klimović

    Kupila sam ulaznicu od 2.500 u Bilet servisu, ali se ne sećam da sam dobila ikakav vaučer od 10.000, niti sam čula da je iko od mojih prijatelja, koji takođe idu na koncert, dobio slično. Toliko 🙂