„The Prodigy“ na Egzitu, jer ste vi to tražili

Oni su naši stari znanci. Šta god rekao o njima, neće biti dovoljno, a u isto vreme biće suvišno. Svi sve znamo. Još od nastupa u Pioniru, u godinama kada su nas svi zaobilazili kao da kod nas vlada kuga. Eto, oni nisu. Napravili su spektakl za pamćenje. Sada već čuvena Egzitova publika, zahtevna, ali užasno energična i pravična, proglasila je u velikoj anketi njihov nastup iz 2007. za najbolji na Tvrđavi ikada. I ne samo to. Odmah nakon tog koncerta Lajam Haulet (Liam Howllet) lično rekao je da je to bio njihov najbolji nastup tog leta. Zato se samo po sebi nameće i podrazumeva da ovu grupu moramo videti na desetogodišnjicu najvećeg festivala u regionu.
Nekad se ta vrsta muzike zvala jednim imenom – tehno. Danas možete naći razne definicije za ono što oni rade. Rejv, brejkbit, bigbit, hardkor, ambijent, indastrijal, dens, pank, rok… Kako god to zvali, i koju god vrstu muzike slušali, grupu "The Prodigy" jednostavno morate voleti ili bar poštovati. Ako to nije slučaj, onda definitivno nešto nije u redu s vama. Iza sebe imaju pet albuma, od kojih je najveći uspeh ostvario treći po redu – "The Fat of the Land", s prodajom od preko osam miliona kopija i mestom broj jedan u Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi i mnogim drugim zemljama. Hitovi poput "Voodoo People", "Out of Space", "No Good (Start the Dance)", "Poison", "Firestarter", "Breathe", "Smack My Bitch Up" bili su neizostavni u odrastanju moje generacije ali i drugih. Činjenica je da ako želite dobru žurku, morate pustiti "The Prodigy", a ako želite spektakl, morate otići na njihov koncert. Evo vam prilike.
Poslednji album – "Invaders Must Die", objavljen februara ove godine, preti da pomuti slavu svih prethodnih. Ekspresno se popeo na vrh top-lista u Britaniji, Nemačkoj, Kanadi, Irskoj, Poljskoj, Holandiji, Belgiji, Australiji… I eto još jedne velike svetske turneje. Vi se specijalno naoštrite za nedelju, 12. jul. Baš tada će se zatresti Tvrđava u Petrovaradinu. Budite tu poslednjeg dana Egzita da zajedno s grupom "The Prodigy" ispišemo još jednu stranicu muzičke istorije.
Na kraju ove trilogije o Egzitu još jednom podsećamo da komplet karata po povlašćenoj ceni od 5.990 možete kupiti do 15. juna. Posle toga cena će biti 9.990. Uz dosadašnje potvrđene dolaske i iznenađenja koja još mogu da uslede (liste učesnika još nisu kompletirane), ovo zaista nije prevelik iznos za provod koji je definitivno zagarantovan. Odnedavno imate mogućnost i kupovine pojedinačnih ulaznica, i to po ceni od 3.490 za prvi i drugi dan, i 3.990 za treći i poslednji, četvrti dan. Novi Sade, stižemo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

exitmuzikaprodigyvest
Komentari (0)
Dodaj komentar