„Thin Lizzy“ 4. oktobra u Beogradu

Još jedan veliki bend nastupiće ovih dana u našem glavnom gradu. U pitanju je, ni manje ni više, nego legendarni "Thin Lizzy". Predvođen 57-godišnjim Skotom Goramom (Scott Gorham), majstorom gitare, ovaj bend će nastupiti u subotu, 4. oktobra, u Beogradu, u prostoru koji nije baš specifičan za ovakve manifestacije. Naime, ovaj irski rok bend održaće koncert u Domu sindikata. S obzirom na to da sam se jednom opekao kada je pomenuti prostor u pitanju – u slučaju koncerta "Orthodox Celts"-a, neću ništa komentarisati, jer i tamo može biti pakleno. A tako će zasigurno i biti.
"Thin Lizzy" je nastao daleke 1969. godine u Dablinu, a njihova pokretačka snaga bio je basista, pevač i tekstopisac Fil Lajnot (Phil Lynott). Verujem da nema čoveka na zemaljskoj kugli koji nije čuo njihov najpoznatiji hit iz 1976. godine – "The Boys Are Back in Town", koji je i dan-danas veoma popularan i slušan. Nažalost, Lajnot odavno više nije među živima. Umro je 1986. u svojoj 36. godini. Iza njega je ostalo sećanje i nezaboravni hitovi koje su kasnije obrađivali neki srodni bendovi tipa "Def Leppard", "Bon Jovi", "Guns ‘n’ Roses" i mnogi drugi. Da napomenemo da se grupi sedamdesetih godina pridružio i Geri Mur, s kojim su i danas u dobrim odnosima. Današnja postava benda, koja će se i predstaviti našoj publici, izgleda ovako: Džon Sajks (John Sykes) – vokal i gitara, Tomi Oldridž (Tommy Aldridge) – bubnjevi, Frančesko di Kozmo (Francesco DiCosmo) – bas, i već spominjani Skot Goram na gitari.
U subotu će fanovi u Srbiji uživati u svirci verovatno nešto manje od dva sata, a imamo čvrsto obećanje da će bend odsvirati gotovo sve svoje najpoznatije hitove. Prevedeno, to znači da je odličan provod zagarantovan. Svirka počinje u 20.00. Organizator ovog spektakla je "Lupa promotion", a karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a, u Bilet servisu, kao i na blagajni Doma sindikata. Cena je 1.200 dinara, a na sam dan koncerta će biti 1.500. Stoga požurite, prostor nije prevelik, a fanova je mnogo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkoncertimuzikatin lizivesti
Komentari (0)
Dodaj komentar