Tina Tarner

Jedna od najpopularnijih svetskih pevačica u istoriji muzike, Tina Tarner, rođena je kao Ana Mej Bulok (Anna Mae Bullock) u Tenesiju, 26. novembra 1939. godine. Kada je imala 15 godina, njeni roditelji se razvode i ona odlazi sa ocem u Sent Luis.

Sa 17 godina upoznaje Ajka Tarnera, svog budućeg supruga. On je tada uočio ogroman talenat koji je posedovala ova pevačica i pozvao je da zajedno pevaju u njegovom bendu.

Ovaj duet imao je veoma uspešne hitove, „Little Ann“ i „A Fool In Love“, koji su bili izuzetno popularni početkom šezdesetih godina. Godine 1962. par se venčao u Tihuani, kada je, tada već Tina Tarner bila u poodmakloj trudnoći.

Muzičku karijeru su nastavili, s tim što su njihovi hitovi imali gotovo odličan uspeh kod kritičara, ali ne i komercijalni uspeh. Ipak, led je 1971. godine probio jedan singl – „Proud Mary“.

Naredne godine su za Tinu bile veoma teške. Albumi su doživljavali neuspehe, a pojavili su se i problemi u braku koji su rezultovali razvodom 1974. godine. Veliki povratak na muzičku scenu Tina Tarner je doživela 1984. godine albumom „Private Dancer“. Hitovi sa ovog albuma, „What“s Love Got To Do With It“ i „Typical Male“, mesecima su bili na svetskim muzičkim top-listama. Velika svetska turneja koja je usledila urodila je vrhuncem popularnosti ove pevačice.

Svaki sledeći album Tine Tarner, sada već u zrelim šezdesetim godinama, imao je velike uspehe. Veliki „bum“ na muzičkoj sceni napravio je njen duet sa Erosom Ramacotijem.

Tina Tarner napisala je 1990. godine autobiografiju, koja je i ekranizovana 1993. godine. Glavnu ulogu u ovom filmu imala je Andžela Beset. Nekoliko uspešnih holivudskih filmova za muzičku podlogu imalo je upravo hitove Tine Tarner. Najzapaženiji su bili „Pobesneli Maks“ i „Goldeneye“. Ime ove pevačice zauzima važno mesto u Rokenrol dvorani poznatih od njenog osnivanja 1991. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Maja Ljujić

    Bila sam na njenom koncertu davno i opet bih kada bi mi se ukazala prilika. To treba doživeti.

  • Zorica Josić

    Najbolja pevačica, veoma seksi, obožavam je, pesme su joj ekstra.