Uskoro dodela nagrada „BRIT Awards 2010“

Okrugla godina pa nam stižu sve sami jubileji. Uskoro će i dodela prestižnih nagrada "BRIT Awards 2010". Ali, ne bilo koja, već ravno trideseta po redu. Upravo to je i tema današnjeg članka.
Jubilarna dodela nagrada "BRIT Awards" održaće se 16. februara u londonskoj Areni "Earls Court". Ona će po mnogo čemu biti posebna, a mi idemo redom. Organizatori najavljuju spektakularno veče i svakako najveći medijski događaj godine. Lista onih izvođača koji će uživo nastupiti je impresivna. Pomenućemo samo neka imena: Džej Zi (Jay-Z), Šeril Kol (Cheryl Cole), Lili Alen (Lily Allen), "Kasabian", Lejdi Gaga (Lady GaGa)… Zbog specifičnosti situacije, samo za ovu priliku uvedene su i neke nove nominacije i nagrade, a tiču se celokupnog perioda trajanja ove manifestacije od trideset godina. To su kategorije za najbolji album i najbolji nastup u prethodne tri decenije. Voditelj večeri je Piter Kej (Peter Kay) a ono što se sigurno zna jeste to da je Robi Vilijams (Robbie Williams) dobitnik nagrade za izuzetan doprinos muzici.
Zvezda večeri mogla bi da bude već spomenuta Lili Alen, koja je sakupila i najviše nominacija, ukupno tri – za najboljeg ženskog solo izvođača, za album godine ("It’s Not Me, It’s You"), kao i za najbolji singl ("The Fear"), isto koliko i "Florence And The Machine". Više od jedne nominacije imaju i, takođe spominjani Robi Vilijams, zatim Dizi Raskal (Dizzee Rascal), Piksi Lot (Pixie Lott) i "La Roux".
Zbog ograničenosti prostora u nastavku objavljujemo samo neke najznačajnije nominacije. Za najboljeg britanskog muškog solo izvođača nominovani su Kelvin Haris (Calvin Harris), Dizi Raskal, Mika, Paolo Nutini (Paolo Nutini) i Robi Vilijams. U kategoriji najboljeg britanskog ženskog solo izvođača već smo pomenuli dva nominovana. Pored Lili Alen i "Florence And The Machine", tu su još i "Bat For Lashes", Leona Luis (Leona Lewis) i Piksi Lot. Između sledećih grupa biraće se najbolja: "Doves", "Friendly Fires", "JLS", "Kasabian" i "Muse". Kandidati za nagradu za najbolji britanski album su Dizi Raskal ("Tongue ‘N’ Cheek"), "Florence And The Machine" ("Lungs"), "Kasabian" ("West Ryder Pauper Lunatic Asylum"), Lili Alen ("It’s Not Me, It’s You") i Paolo Nutini ("Sunny Side Up"). Za nagradu najbolji internacionalni izvođač nominovani su Brus Springstin, Eminem, Džej Zi, Majkl Buble (Michael Bublé) i "Seasick Steve", a kod žena to su Lejdi Gaga, "Ladyhawke", Nora Džouns (Norah Jones), Rijana i Šakira.
Napomenućemo još samo to da se za titulu najboljeg albuma u prethodnih trideset godina bore takva imena kao što su, između ostalih, "Coldplay", Dajdo, "Dire Straits", Dafi, "Oasis", Fil Kolins ili Šade. Kakva lista! Biće veoma zanimljivo 16. februara…
Za sve ostale informacije posetite zvaničan sajt ove manifestacije, a mi ćemo se posle dodele javiti s ekskluzivnim informacijama i spiskom pobednika.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brit awardslili alenrobi vilijams
Komentari (0)
Dodaj komentar