Uskoro novi album Zdravka Čolića

Njegovo ime ne možete izgovoriti tek tako. On je najveći, ne samo u našoj zemlji već i u regionu. Zvezda je koja sija nesmanjenim sjajem već gotovo četrdeset godina. Gde god da je držao koncerte još od početka solo karijere 1972. godine pa naovamo, hale su bile rasprodate a stadioni i trgovi prepuni. Recimo i to da je jedini muzičar koji je bez po muke čak u tri navrata punio Marakanu. Eto, nedavno je uveličao slavlje Makedonaca povodom ukidanja viza, nastupivši na gradskom trgu u Skoplju pred sto hiljada ljudi. Isto to je uradio na istom mestu tačno pre godinu dana. Njegovi albumi beležili su sve same rekorde i osvajali nagrade. Sve što je radio radio je sa stilom, ali i s uživanjem. Milina ga je slušati dok peva, to čini kao da je to najlakša stvar na svetu. I kada daje intervjue, govori pametno, skroman je i nenametljiv.
A sada dubok udah… Dame i gospodo, on je jedan i jedini Zdravko Čolić! Rođen je 30. maja 1951. u Sarajevu, a na sceni je još od 1969. godine. Počeo je kao član grupe "Ambasadori", a nastavio u "Korni grupi". Kao što već rekosmo, njegova jedinstvena solo karijera počinje 1972. godine. Do danas je objavio dvanaest albuma. Sasvim skroman broj s obzirom na godine prisutnosti. To samo govori da je svaki svoj projekat dugo pripremao i doterivao do savršenosti. Za sada poslednji album, pod nazivom "Zavičaj", dobili smo 2006, a prodat je u rekordnom tiražu od bezmalo milion primeraka (samo u prva dva dana prodaje otišlo je 100.000 kopija!).
Čola je trenutno više nego aktivan. Iako ga je nedavno zadesila porodična tragedija (umrla mu je majka, za koju je bio jako vezan), nastupa po Hrvatskoj i Makedoniji, a novu godinu je dočekao radno, u Novom Vinodolskom, u ekskluzivnom hotelu čiji je vlasnik bivši teniser Bruno Orešar. Ono što mi ovom prilikom želimo da najavimo jeste novi album koji je već gotovo sasvim spreman i koji se očekuje u martu. Na njemu će se naći trinaest novih pesama, od kojih će jedna biti posvećena legendarnom Davorinu Popoviću. Čolić je još sarađivao i s Bajagom, kao i s Dušanom Kovačevićem, a njegovi dugogodišnji saradnici tvrde da će ovo biti do sada najbolji album. Posle dočeka, Zdravko je otišao u London s producentom Vojom Aralicom da u čuvenom studiju Pitera Gebrijela uradi miks i postprodukciju albuma, a očekuje se da će sav taj posao biti završen do februara. Dakle, uživajte u "Zavičaju" još koji mesec, a onda slede nova iznenađenja. Nekog kao što je Čola još dugo, dugo nećemo imati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domaca muzikanova godinanovi albumzdravko čolić
Komentari (0)
Dodaj komentar