Uskoro reizdanja svih albuma Džona Lenona

Okrugla godina. Uz to i veoma važna za istoriju rokenrola. Mnogi misle da je uz Bitlse sve i počelo. A on je bio njihova pokretačka snaga. Džon Lenon (John Lennon). A evo i zašto je ova godina značajna.
Jedan od najznačajnijih stvaralaca muzike dvadesetog veka ove godine napunio bi tačno sedamdeset godina, da je sve bilo kako treba da bude. Takođe, slavili bismo i velikih pedeset godina od nastanka jednog od najvećih bendova svih vremena – "The Beatles". Pošto nije sve išlo svojim tokom i Lenon je mučki ubijen, ponovo baš ove godine obeležavamo tri decenije od smrti ovog velikana. I opet sve okruglo i tako nepromenjivo. Ali nismo ga zaboravili.
Upravo na Lenonov rođendan, 9. oktobra, biće pušteni u prodaju svi njegovi solo albumi, digitalno obrađeni i remasterizovani. U pitanju je osam albuma, a u ovom setu naći će se i nekoliko do sada neobjavljenih pesama. Koliko će samo ovo biti vredna kolekcija! Cela ova kampanja dobila je simboličan naziv "Gimme Some Truth", a sastoji se iz tri dela. Na vama je da odaberete koji će vam najviše pristajati. Svakako nećete pogrešiti ni ako nabavite ceo komplet. Prvi deo je nazvan "Power To The People: The Hits" i sadrži dva CD-a s najvećim hitovima ovog pevača. Drugi deo je kolekcija od četiri diska nazvana kao i sama kampanja "Gimme Some Truth". Na njima se nalaze ukupno 72 numere koje su podeljene tematski, i to na sledeći način: "Roots" – Džonovi rokenrol koreni i uticaji, "Working Class Hero" – socijalno-političke pesme, "Woman" – ljubavne pesme i "Borrowed Time" – pesme o životu.
Treći deo je deluks izdanje pod nazivom "The John Lennon Signature Box" i sadrži jedanaest CD-ova. Tu su, pored Lenonovih osam remasterovanih solo albuma, još jedan disk s retkim ili dosad neobjavljivanim pesmama, zatim EP s njegovim singlovima koje je objavljivao van albuma i na kraju remiks albuma "Double Fantasy" iz 1980, pod nazivom "Double Fantasy Stripped Down". Da se podsetimo i svih osam solo albuma koji su ovog puta digitalno obrađeni i reizdati. To su "John Lennon/Plastic Ono Band" (1970), "Imagine" (1971), "Some Time In New York City" (1972), "Mind Games" (1973), "Walls and Bridges" (1974), "Rock ‘n’ Roll" (1975), zatim već spominjani "Double Fantasy" (1980) i na kraju posthumno objavljeni "Milk and Honey" (1984). U svakom slučaju, komplet od neprocenjive vrednosti.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzon lenonnovi albumreizdanjethe beatles
Komentari (0)
Dodaj komentar