Uskoro reizdanje najpoznatijeg albuma grupe „The Cure“

Ovaj bend smo nepošteno, ali potpuno nenamerno ispustili iz vida kada je u pitanju naša rubrika. Radi se svakako o jednom od najpopularnijih alternativnih rok sastava u svetu. Do danas su objavili trinaest studijskih albuma i preko trideset singlova, a ukupna prodaja, prema zvaničnim podacima, iznosi više od trideset miliona kopija širom sveta.
Govorimo o poznatom engleskom post-pank i nju vejv bendu "The Cure". Ovu grupu osnovao je legendarni Robert Smit (Robert Smith) još davne 1976. godine. Inače, on je i jedini stalni član ove postave. Danas su uz njega u ekipi još i Porl Tompson (Porl Thompson) na gitari i klavijaturama, zatim Sajmon Galup (Simon Gallup) na basu i Džejson Kuper (Jason Cooper) za bubnjevima.
Već po objavljivanju debi albuma "Three Imaginary Boys" 1979. bilo je jasno da će ovaj bend postati veliki i izuzetno važan. Ipak, kritičari, ali i fanovi smatraju da je najuspešnije ostvarenje ovog benda zapravo klasik "Disintegration" iz 1989. godine. Ovaj album svojevremeno je na top-liste na Ostrvu ušao direktno na visoko treće mesto, a s njega su skinuta čak tri singla ("Lullaby", "Lovesong" i "Pictures of You"), koja su se probila u prvih trideset, i u Britaniji i u Nemačkoj. Upravo ova ploča je i tema današnjeg članka.
Naime, grupa "The Cure" rešila je da objavi reizdanje ovog albuma, eto, 21 godinu kasnije. Ovaj set pojaviće se u prodaji 17. maja. Inače, kolekcija sadrži tri diska. Na jednom se nalazi originalni album sa LP-ja, naravno, remasterovanog i poboljšanog zvuka. Drugi disk donosi neke raritete i prethodno neobjavljivane pesme, dok će se na trećem CD-u naći produžena verzija ostvarenja "Entreat". U pitanju je zapravo živi album koji je snimljen na čuvenom Vembliju. Ceo komplet sadrži još i Smitove beleške, kao i dosad neviđene fotografije benda, a sve to u knjižici na dvadeset strana. Dakle, vredno i značajno izdanje za sve fanove benda, ali i za sve poštovaoce kvalitetne muzike.
Podsećamo da smo zasad poslednje studijsko ostvarenje benda, pod nazivom "4:13 Dream", dobili 2008. godine, tako da je ovo idealno vreme za ovakav poduhvat. A do 17. maja imate vremena da se prisetite mnogih nezaboravnih hitova ovog velikog benda, kao i da posetite njihov zvanični sajt i možda saznate nešto novo.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novi albumreizdanjethe cure
Komentari (0)
Dodaj komentar