Uskoro remiks poslednjeg Mobijevog albuma

Koju god vrstu muzike voleli, njemu morate skinuti kapu. On je jedan od najtraženijih američkih didžejeva i muzičara. Pevač je i tekstopisac, svira klavijature, gitaru, bas-gitaru i bubnjeve. All in one, što bi se reklo. Zaista svestran umetnik. Njegovo pravo ime je Ričard Melvil Hol (Richard Melville Hall), ali je mnogo poznatiji pod scenskim imenom Moby. Da prošetamo malo po njegovoj prošlosti.
Svetska javnost ga je upoznala već nakon njegovog drugog singla – "Go" iz 1991. godine. Sledi pomama za njim. U naredne dve godine ostvaruje saradnju s takvim imenima kao što su "The B-52’s", "The Prodigy", "Orbital", "Erasure", Majkl Džekson (Michael Jackson) i "Ten City". Novi EP pod nazivom "Move" dobijamo 1993, a dve godine kasnije i prvi album "Everything Is Wrong". Godine 1996. sledi krupan zaokret u vidu pank albuma "Animal Rights" i čuvene turneje zajedno s bendovima "Red Hot Chili Peppers" i "Soundgarden". Iz tog perioda izdvajamo još i fenomenalnu temu iz filma o Džejmsu Bondu "Tomorrow Never Dies".
A šta tek reći o hitovima "Porcelain", "Natural Blues" ili "Why Does My Heart Feel So Bad?" s albuma "Play" iz 1999? Savršeno! Ovo ostvarenje postaje najbolje prodavani elektronski album u istoriji s deset miliona prodatih kopija širom sveta. Sasvim zasluženo. Ali, Mobi se tu ne zaustavlja. Godine 2002. objavljuje takođe više nego uspešan album "18". Slede ostvarenja "Hotel" (2005) s nešto slabijom prodajom, zatim "Last Night" (2008) i, za sada poslednje – "Wait for Me", objavljeno prošle godine. I ponovo sjajne kritike i odlična prodaja. Stoga se nekako sam po sebi nametnuo sledeći korak. Naime, Mobi sprema remiks ovog albuma, logičnog naslova "Wait For Me. Remixes!" Ovo izdanje pojaviće se u prodaji 17. maja, a na njemu je autor sarađivao s nekim od trenutno najvećih imena svetske dens scene. Tu su, između ostalih, i "Tiesto", "Laidback Luke", Gaj Borato (Gui Boratto) i Karl Koks (Carl Cox). Odavno je poznato da svi muzičari koji su sarađivali s Mobijem tu činjenicu ponosno ističu u svojim biografijama. Tako će biti i ovoga puta. Svi nabrojani listom ističu da su počastvovani ovim činom i napominju da je Mobi za njih istinska legenda i pionir elektronske muzike.
Album "Wait For Me. Remixes!" objaviće ista izdavačka kuća koja je objavila i original, a to je "Little Idiot". Biće dostupan za daunload, kao i na dvostrukom CD-u. Pored navedenog remiksa, drugi disk sadrži ekskluzivni "Moby DJ mix". Dakle, nema sumnje da će ovo biti prava poslastica za sve ljubitelje ovog jedinstvenog muzičara.
Obavezno posetite

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

elektronska muzikamobinovi album
Komentari (0)
Dodaj komentar