„Van Gogh“ – omađijani u „Lavirintu

Au, ljudi moji, šta ovo bi?! Šta to protutnja kroz Beogradsku arenu?
Pokušaću da budem objektivan, mada će biti teško jer posle podužeg prepodnevnog, a bogami i popodnevnog odmora, još uvek zuji u ušima i igra u stomaku. Pitanje je koji nam je to muzičar ili bend, ne samo domaći nego i bilo koji strani, ponudio toliko energije? Dakle, ne pričam o dobrom provodu ili svirci, toga je bilo i ranije. Pričam o onoj sirovoj energiji koja pomera sve u stomaku i penje srce do grla. Pokušavam da se prisetim… Možda Manu Čao i "The Prodigy" na Egzitu. Bili Ajdol. "Metallica" u Beogradu… Ali, samo možda. A oni su naši! Kapa dole Đuletu i ekipi. Sad sve pada u vodu. I MTV nagrada i rekord u broju prodatih kopija poslednjeg albuma, i višemesečne pripreme za koncert, i svi intervjui… Ostaje samo ta noć. Zadali su još jedan domaći zadatak, koji će teško neko ponoviti – do njih samih.
Bio je Dan publike, subota, 28. novembar. Arena puna, bar 15.000 duša. Kašnjenje je bilo neznatno, za ovakve događaje sasvim očekivano. Umesto u 21 čas, oko 21.30 "Van Gogh" izlazi na binu, koja duboko zalazi među publiku, što još više pojačava utisak. I narednih dva sata smo u "Lavirintu". Ma, više. Eto ja ni danas ne pronađoh izlaz iz njega.
Sve je počelo uz "Opasan ples". A onda eksplozija! I to prava. Ne šalim se. Pre prvih taktova pesme "Nek te telo nosi" eksplodirala je disko kugla. Ali i publika. I nije se stalo do kraja. Dobro poznate pesme, ali uvek drugačije. A ovoga puta silnije i energičnije nego ikad. "Mama", "Kiselina", "Kolo", "Spisak razloga", "Neko te ima noćas", "Tragovi prošlosti"… Prošarane najnovijim hitovima "Buldog", "Da li zna", "Ona i ja", "Kidaš moj svet". Uh, uh, uh…
Grupa "Van Gogh" po drugi put u Areni. Želeli su da nadmaše sebe. Sasvim sigurno su uspeli u tome. Teško ćemo poverovati sami sebi čemu smo prisustvovali. Ali imamo kartu i DVD s dokumentarnim filmom da nas uveri u to. Pamtićemo ovaj nastup sve do sledećeg – na istom mestu. Ovakav bend samo jedan imamo. Hvala im što postoje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arenamuzikavan goghvest
Komentari (0)
Dodaj komentar