Zaokružujemo jun, dolazi i „Massive Attack“!

Dobro, dokle taj jun, pitate se vi. Bogami smo se i mi isto to pitali. Da rekapituliramo. Početak meseca pripada Eltonu Džonu – 3. jun, Beogradska arena. Nova legenda stiže na isto mesto 6. juna. U pitanju je vanvremenski Bob Dilan. Tri dana kasnije dolazi i Erik Klepton. I opet ta Arena. Neponovljivi Bili Ajdol preseljen je na Ušće. Datum je ostao isti – 21. jun. A preseljen je zbog nemogućnosti da se dve velike bine tako brzo montiraju i demontiraju. Već 22. juna gostuje "Guns N’ Roses". Sabira li neko sve ovo? A još nije kraj. U Studentski kulturni centar selimo se 28. juna, jer će tamo nastupiti ponovo okupljeni "Skunk Anansie". Zašto ne spomenuti i čuveni mjuzikl "Mamma Mia" 29. istog meseca? Umorih se samo od nabrajanja. Zamislite koliko će vam snage trebati da sve ovo i ispratite uživo. A svakako sve nabrojano i te kako zavređuje pažnju, bez obzira na to kakvu muziku slušate privatno. Ali, nema odmora, jer sledi nova najava. Da, nova!
Fenomenalni britanski sastav "Massive Attack" nastupiće takođe u Beogradskoj areni 25. (i opet) juna. Ovi jedinstveni umetnici kreću na svoju "Heligoland" turneju, na kojoj promovišu istoimeni album objavljen u februaru, a u okviru koje će prvi put posetiti naš glavni grad. Ipak, oni za nas nisu nepoznanica pošto su 2004. na Egzitu održali spektakularan koncert koji se još prepričava. Da bih se prisetio veličine ovog benda koji je već više od dve decenije na sceni, pustio sam pre pisanja članka samo njihove tri pesme – "Unfinished sympathy", "Protection" i "Teardrop". Ma, bila je dovoljna i prva. Evo, i dalje ih slušam. Prosto ulaze pod kožu.
Da je ovo sastav dobro poznat domaćoj javnosti govori i podatak da je već prvog dana prodaje, u roku od pet sati, prodato svih 1.050 karata po specijalnoj promotivnoj ceni od 1.690 dinara. U naredna dva dana rezervisano je još 1.000 ulaznica po redovnoj ceni od 2.190 za parter, 2.690 za tribine i 5.990 za lože. Dakle, već 2.000 je otišlo. Vi sad vidite šta ćete. Inače, karte se mogu kupiti preko Gigstix-a, Kard servisa, u Bilet servisu, kao i na samoj blagajni Arene. "Massive Attack" u Beograd dolazi u okviru devetog "Beck’sperience" festivala, i to kao desetočlana postava. Mi ćemo se ovim događajem svakako još baviti, a vi u međuvremenu posetite zvaničan sajt benda i saznajte sve što vas zanima.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arenakoncertmassive attack
Komentari (0)
Dodaj komentar