Završen Egzit 08

Ostali smo dužni svim poštovaocima Egzita izveštaj s ostalih bina poslednje večeri.
U nedelju, 13. jula, glavni udar na Tvrđavi, bar po imenima izvođača, bio je na Glavnoj bini. U drugom planu, nezasluženo, pomalo zapostavljeni, ostali su drugi učesnici. Prštalo je na Fjužn stejdžu uz "E-play", "Almazian’s Obsession", "Edo Maajka", Markija Ramonea i "Disciplin A Kitschme". Popularni reper Edo Maajka i Kičma bili su standardno dobri, a publiku je zapalio i bivši bubnjar besmrtnih Ramonsa, Marki Ramone. Tu dolazimo do priče da bi organizatori morali malo više pažnje da posvete satnici. Jasno je koji bendovi privlače iste fanove. Tvrđava je velika i treba stići s jedne bine na drugu. A da se raspolutimo ne možemo.
Stižemo do Eksploziv stejdža: "Gunsale", "Stronghold", "Overdrive", "No Abuse" i… i… i… "Ritam nereda". Njih možete voleti ili ne, ali ko ih nije gledao uživo, i to isključivo negde u Vojvodini, taj je siromašan čovek. Biti deo tog tima zaista je neprocenjivo iskustvo, a uz to i fenomenalan osećaj. Bilo tu 100 ili 10.000 ljudi, uvek je isto. Svi skaču, svi pevaju, od početka do kraja. Namerno sam spomenuo Vojvodinu, jer sam imao priliku da ih čujem i tamo i u Beogradu. Definitivno, nije isti spoj. Vole ih svuda, to stoji, ali u Novom Sadu, recimo, to je delirijum. Probajte, uverićete se.
Dens arena ugostila je sledeća imena: Kloda fon Strouka (Claude VonStroke), Bena Vata (polovina dueta "Everything But The Girl"), "Bookashage", američke haus majstore, dobitnike Gremija – "Deep Dish".
I tako, dođosmo do kraja. Zavesa je pala na još jedan sjajan festival. Za četiri dana Tvrđavom je prošlo oko 160.000 ljudi. Novi Sad je bio odličan grad domaćin. Na 20 bina ugostili smo više od 500 izvođača. Imali smo jedan spektakularan šou koji je priredio magični Manu Čao. Imali smo gomilu odličnih nastupa. Bilo je i onih manje dobrih. Videli smo neke zvezde koje smo čekali i po 30 godina. Voleo bih da čujem i vaše komentare, ko vam se dopao, a ko ne. Možda smo nekog preskočili a vredan je pomena. Samo da napomenemo da je naredni Egzit jubilarni deseti. Slavićemo rođendan i veseliti se. Uz neka nova imena, uz neke nove zvezde. Spisak želja je otvoren. Pucajte koga biste voleli da vidite. Možda neko čuje i naš glas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

08egzitexitfestivalmuzikanovi sad
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Maja Stević

    Sve je ovo tačno, svi smo zaista uživali, Marko Nastić je, već po tradiciji, zatvorio Exit uz prepoznatljivu atmosferu, ali niko ne pominje nesrećan slučaj koji se desio na Tvrđavi i koji je prošao u senci celog „spektakla“, niko sem novinara se ne oglašava.

  • Aleksandra Žikić

    Ja bih volela da čujem Bjork, a može i Alanis Moriset.